Witam kolegów.
Potrzebuje informacji od ktorego wtrysku w V6 zaczynamy liczyć cylindry?
Od strerującego w dół i później prawa strona od dołu czy od góry???
cos mam z 5 cylindrem i chciałbym wiedzieć dokładnie który jest który.
Wielkie dzieki za pomoc
[A6 C5 2.5 98r AFB] Kolejność cylindrów
- ma_pok
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
dzieki za odpowiedz.
wlasnie siedze od rana o ciagle czytam. zaraz ide do auta i zrobie logi stat 013 i 014 zeby sprawdzic korekcje
[ Dodano: 2010-03-14, 15:52 ]
które jeszcze logi zrobić żebyś mógł wyrazić swoją opinie na temat mojego autka??
[ Dodano: 2010-03-14, 15:53 ]
dodam ze jest problem z odpaleniem zimnego silnika i kopci na bialo-niebiesko. swiece OK, kat wtrysku - OK, powietrza nie widac w ukladzie
[ Dodano: 2010-03-14, 16:41 ]
i sa logi 013 -014
Logi robilem na zimnym silniku - zaczalem logowac jeszcze na zgaszonym i podczas odpalania
![Obrazek]()
II LOG po chwili
![Obrazek]()
III LOG
![Obrazek]()
IV LOG - z włączoną klimą
![Obrazek]()
Wszystkie logi robione na niedogrzanym silniku - widac w ciagu jakiego czasu robione logi. widac ze cos sie dzieje ale ja nie jestem ekspertem
Piotruś to prośba do Ciebie :mrgreen:
wlasnie siedze od rana o ciagle czytam. zaraz ide do auta i zrobie logi stat 013 i 014 zeby sprawdzic korekcje
[ Dodano: 2010-03-14, 15:52 ]
które jeszcze logi zrobić żebyś mógł wyrazić swoją opinie na temat mojego autka??
[ Dodano: 2010-03-14, 15:53 ]
dodam ze jest problem z odpaleniem zimnego silnika i kopci na bialo-niebiesko. swiece OK, kat wtrysku - OK, powietrza nie widac w ukladzie
[ Dodano: 2010-03-14, 16:41 ]
i sa logi 013 -014
Logi robilem na zimnym silniku - zaczalem logowac jeszcze na zgaszonym i podczas odpalania
II LOG po chwili
III LOG
IV LOG - z włączoną klimą
Wszystkie logi robione na niedogrzanym silniku - widac w ciagu jakiego czasu robione logi. widac ze cos sie dzieje ale ja nie jestem ekspertem
Piotruś to prośba do Ciebie :mrgreen:
- ma_pok
- Forum Audi A6 / A7
Dzieki za wstepna opinie. jutro po pracy go rozgrzeje i zrobie logi na nowo i oczywiscie dam znac
[ Dodano: 2010-03-15, 18:05 ]
Witam ponownie.
Mam już komplet logów przy odpowiedniej temp silniki.
STATYCZNE:
000
![Obrazek]()
001
![Obrazek]()
003
![Obrazek]()
004
![Obrazek]()
007
![Obrazek]()
013
![Obrazek]()
014
![Obrazek]()
018
![Obrazek]()
NASTAWY PODSTAWOWE:
000 BS
![Obrazek]()
003 BS
![Obrazek]()
004 BS
![Obrazek]()
011 BS
![Obrazek]()
Z niecierpliwoscia czekam Piotrus na Twoją opinię :-P
[ Dodano: 2010-03-15, 18:05 ]
Witam ponownie.
Mam już komplet logów przy odpowiedniej temp silniki.
STATYCZNE:
000
001
003
004
007
013
014
018
NASTAWY PODSTAWOWE:
000 BS
003 BS
004 BS
011 BS
Z niecierpliwoscia czekam Piotrus na Twoją opinię :-P
- ma_pok
- Forum Audi A6 / A7
Wielkie dzieki. Trochę podniosłeś mnie na duchu.
Więc może to być przestawiony rozrzad o jeden zabek czy w jakis inny sposób?
Może będzie przydatna informacja że jak silnik jest niedogrzany bądź zimny jest o wiele slabszy niż po rozgrzaniu do 90 stopni (w szczegolnosci przy obecnych nocnych mrozach).
Jutro rano jestem umowiony do warsztatu na sprawdzenie wtrysków.
[ Dodano: 2010-03-16, 09:10 ]
PS. piotrus bedziesz na urodzinach?? :mrgreen:
Więc może to być przestawiony rozrzad o jeden zabek czy w jakis inny sposób?
Może będzie przydatna informacja że jak silnik jest niedogrzany bądź zimny jest o wiele slabszy niż po rozgrzaniu do 90 stopni (w szczegolnosci przy obecnych nocnych mrozach).
Jutro rano jestem umowiony do warsztatu na sprawdzenie wtrysków.
[ Dodano: 2010-03-16, 09:10 ]
PS. piotrus bedziesz na urodzinach?? :mrgreen:
- ma_pok
- Forum Audi A6 / A7
witam po dlugim czasie.
wiec tak: wtryski wymontowane i okazało sie ze w pieciu byly zapchane po jednej dziurce a w sterujacym az 2 dziurki. wtryski pojechaly do polecanego warsztatu w gdyni na diagnoze i okazalo sie ze po calym dniu w myjce ultradzwiekowej wtryski ozyly.
Przy okazji zakupilem nowa odme wraz z uszczelkami i za jednym rozebraniem wymienilem
Szczerze mowiac nie odczuwam znacznej roznicy. Faktycznie pozbylem sie duzego kopcenia, odpala tez jakby lepiej ale temperatury juz wzrosly. Jesli chodzi o moc auta to chyba jest tak samo.
Pojezdze i poobserwuje. Maja jeszcze byc przymrozki wiec sprawdze odpalanie i dam znac. Jak narazie dziekuje za pomoc. Jutro musze jechac kilkadziesiat kilometrow i po powrocie zrobie logi zeby porownac i oczywiscie je wystawie do Twojej oceny Piotruś
[ Dodano: 2010-03-27, 21:39 ]
dodam ze na pewien czas mam spokoj z walkami poniewaz sa w bdb stanie - sam widzialem

wiec tak: wtryski wymontowane i okazało sie ze w pieciu byly zapchane po jednej dziurce a w sterujacym az 2 dziurki. wtryski pojechaly do polecanego warsztatu w gdyni na diagnoze i okazalo sie ze po calym dniu w myjce ultradzwiekowej wtryski ozyly.
Przy okazji zakupilem nowa odme wraz z uszczelkami i za jednym rozebraniem wymienilem

Szczerze mowiac nie odczuwam znacznej roznicy. Faktycznie pozbylem sie duzego kopcenia, odpala tez jakby lepiej ale temperatury juz wzrosly. Jesli chodzi o moc auta to chyba jest tak samo.
Pojezdze i poobserwuje. Maja jeszcze byc przymrozki wiec sprawdze odpalanie i dam znac. Jak narazie dziekuje za pomoc. Jutro musze jechac kilkadziesiat kilometrow i po powrocie zrobie logi zeby porownac i oczywiscie je wystawie do Twojej oceny Piotruś

[ Dodano: 2010-03-27, 21:39 ]
dodam ze na pewien czas mam spokoj z walkami poniewaz sa w bdb stanie - sam widzialem