Cieknie z pod jednego wtrysku
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Niestety nie da się musisz zdjąć pokrywę bez względu czy będziesz to naprawiał sposobem, jaki zaproponowałem ja czy tym, o którym pisał kolega Marcin. O uszczelkę się nie martw możesz ją założyć z powrotem, jeżeli dwa tygodnie temu wymieniłeś na nową. Jeżeli nie zasmarowałeś jej całej nieopacznie silkonem podczas montażu.
a po co zdejmywać tą pokrywe panowie jak od góry mogę założyć oring gumowy na wtrysk i go dam usadzić w tym frezie międzie wtryskiem a gumową orginalną uszczelką
?
[ Dodano: 2013-08-16, 13:50 ]
tym bardziej że leje mi tylko 1 wtryskiwacz i szkoda żeby pozostałe 2 lały przez kolejny demontaż bo różnie to z nimi bywa

tym bardziej że leje mi tylko 1 wtryskiwacz i szkoda żeby pozostałe 2 lały przez kolejny demontaż bo różnie to z nimi bywa

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
odpowiedź jest prosta- bo należy odtłuścić, przeczyścić miejsce styku oringu z wtryskiem. Jeśli tego nie zrobisz to powyższe działania mogą nie przynieść oczekiwanego rezultatu.Matyskris pisze:a po co zdejmywać tą pokrywe panowie jak od góry mogę założyć oring gumowy na wtrysk i go dam usadzić w tym frezie międzie wtryskiem a gumową orginalną uszczelką?