Witam
Mam spory wyciek oleju w miejscu gdzie metalowy przewód smarowania turbiny wchodzi w turbine. a dokładnie tam gdzie ów przewód wkręcony jest w króciec. wygląda to tak jak by ciśnienie wypychało olej w góre przewodu. zdjąłem ten przewód,delikatnie przeczyściłem drobnym papierem ten stożek,który wchodzi w króciec i skręciłem ponownie. jednak nie przyniosło to efektu.
Ktoś tam mi mówił,że daje się jakąś podkładke pod ten stożek,ale sam dokładnie nie wiedział co i jak.
Czy ktoś z Szanownych Kolegów miał do czynienia z tym problemem?
Pozdrawiam
[ AFN 1.9 110 KM] cieknie smarowanie turbiny
długi ta "śruba" to zwykły nypel wkręcony w turbo, sam myślałem kiedyś że to może zaworek zwrotny
jest tak: na turbo podkładka potem ten nypel a na to przychodzi już ta nakrętka z BARYÂŁÂĄ ZACISKOWÂĄ na rurce.. i wg mnie o ile miedziana podkładka nie jest trefna to rurka odkształciła się od baryłki i nic tu po mocniejszym dokręcaniu.. albo szukaj całej nowej rurki jak masz czas.. albo uszczelnij taśmą teflonową 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
aras123, rurka ma na tyle zapasu że obcinka 7 mm nie przeszkadza, jest podparta opaską przy głowicy wystarczy delikatnie naciagnąć i wyprofilować aby nie była naprężona. Bywa tak że co druga sztuka jest nie do odkręcenia z nypla i wtedy się skręca wtedy pozostaje cięcie tuż nad śrubunkiem bo takto trzebaby wymieniać na nową
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.