Proszę o pomoc... Opinie czy ktoś miał podobny problem.
Jeżeli termostat jest wymieniany profilaktycznie podczas wymiany kompletnego rozrządu to zazwyczaj problemy z w/w nie występują. Ale jeżeli ktoś próbuje zaoszczędzić przy rozrządzie "parę złotych" i zrobić to jak nainiższym kosztem to potem to i tak się odbija na portwelu. Chyba nie ma innego sposobu - zazwyczaj tak to wygląda.leszek1207 pisze:witam!! z góry dziękuje za odpowiedz, bylem dzisiaj w warsztacie i stwierdzono że termostat jest do wymiany .nawet nie wiedziałem że trzeba cały rozrząd rozbierać ponieważ umieszczony pod pompą wodną koszt 500złrobocizny a termostat oryginał 75zł (czy można naprawić taniej)
Sprawdzę to wisko i będę myślał co dalej.
Pozdrawiam
Podczas wymiany rozrządu, nie wiedziałem że termostat również należy wymienić, gdybym wiedział zrobiłbym to! Stan techniczny samochodu to podstawa tego się zaniedbuje, temat wynika z braku informacji a nie oszczędności.paw1972 pisze:Jeżeli termostat jest wymieniany profilaktycznie podczas wymiany kompletnego rozrządu to zazwyczaj problemy z w/w nie występują. Ale jeżeli ktoś próbuje zaoszczędzić przy rozrządzie "parę złotych" i zrobić to jak nainiższym kosztem to potem to i tak się odbija na portwelu. Chyba nie ma innego sposobu - zazwyczaj tak to wygląda.
ps. Wiem, że istnieje możliwość, aby nie rozbierać kompletnie rozrządu, ale chyba potrafią to nieliczni.