Witam, czy całkowity brak kompresji tylko na jednym cylindrze (na pierwszym) może spowodować całkowite unieruchomienie silnika ? Silnik jak w temacie.
pozdrawiam...
[ AKE 2.5 180 KM] brak kompresji
Re: [ AKE 2.5 180 KM] brak kompresji
jezeli tylko na 1 cylindrze nie ma kompresji to powinien chodzic, pod warunkiem ze poza brakiem kompresji wszystko jest w porzadkuquest87 pisze:Witam, czy całkowity brak kompresji tylko na jednym cylindrze (na pierwszym) może spowodować całkowite unieruchomienie silnika ? Silnik jak w temacie.
pozdrawiam...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
od spodu zobaczysz jak ściągniesz miskę ale tam jest miska dwu częściowa (mała i duża )
a żeby ściągnąć dużą trzeba podnieść silnik albo go wyjąć .i przy tym trzeba rozpiąć napęd pompy oleju (nie jestem pewien czy bez odkręcenia silnika od skrzyni odkręcisz śrubki od tylnego karteru tego z simeringiem na wał korbowy .
a żeby ściągnąć dużą trzeba podnieść silnik albo go wyjąć .i przy tym trzeba rozpiąć napęd pompy oleju (nie jestem pewien czy bez odkręcenia silnika od skrzyni odkręcisz śrubki od tylnego karteru tego z simeringiem na wał korbowy .
ogólnie silnik kupiony za małe pieniądze i miał być dobry.... i wlasnie widze jaki jest dobry coś mi sie zdaje ze to nie tylko problem jest na jednym cylindrze bo pod koniec jak juz mnie zdenerwował to go plakiem potraktowałem i tez nie chciał za bardzo chodzić, załapał na chwile ale o mały włos z ramy nie wyskoczył wiec pewnie i reszta dostała po dupie... narazie zostawiam temat dziekuje za pomoc...
pozdrawiam
pozdrawiam