Byłem wycenić u mechanika wymianę termostatu. Wycenił naprawę na 80 zł robocizna z płynem + koszty części. Powinienem się zmieścić ze wszystkim w 130 zł. czas naprawy 2h
Jutro odstawiam samochód do warsztatu.
Chyba za szybko była radocha. Dziś mi powiedział, iż naprawa jest czasochłonna i nie może mi tego za tyle zrobić. Cenę jaką mi zaproponował dziś z częścią i płynem to 230 zł. Samochód odstawiam jutro, dziś już ni było miejsc. Cena ma być ostateczna. Wcześniej nie miał pojęcia mechanik gdzie leży termostat.
Jeżeli chodzi o czas naprawy to ma być 5h podobno, chociaż nie chce mi się w to wierzyć bo w necie amator robi naprawę w 3h.
Inne ofert to od 150 zł do 600 zł nawet. Wieć nie jest źle z moją ofertą.
[ Dodano: 2014-10-30, 19:11 ]
Termostat został wymieniony w moim samochodzie. Temperaturę trzyma teraz idealnie, jest równe 90oC.
Mechanik, który wymieniał zrobił to bez ściągania zderzaka, chłodnicy oraz paska rozrządu. Zrobił to od spodu. Naprawdę gratulacje dla mechanika, dużo precyzji i czasu mechanik poświęcił. Czas pracy 4,5 godziny. Koszt usługi z termostatem 230 zł.
Efekt bardzo zadowalający.
Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 19:16 przez Obii, łącznie zmieniany 2 razy.
Wczoraj przejechałem 422 km, trasa 70% i 30% miasto. Skasowałem na komputerze spalanie przed wyjazem. Aktualnie średnie spalanie pokazuje mi 9,9l/100KM.
Wygląda na to, że jest wszystko OK