[a6 C5 1.9 TDI] Bardzo duże spalanie
-
- Forum Audi A6 / A7
to jest moje nowe autoMikeeNHa pisze:Ciekawe to co napisałeś. 8,5 litra na 100km przy dynamicznej jeździe po mieście z klimatyzacją ( silnik 2.0 170KM benzyna )? Jakoś nie chce mi się w to wierzyćjohntailor pisze:to naprawdę bardzo dużo, w mieście jeszcze nie udało mi się przekroczyć 8.5 litra przy naprawdę dynamicznej jeździe+klima.

-
- Forum Audi A6 / A7
Ok. Tylko widze ze cos jest nie tak i da sie to odczuc w kosztach na paliwie. Pozatym komputer pokazuje zupelnie inna wartosc i mowimy tu o ruznicy jakies 20mil na galon to jakies 30km jak widzisz wyzej napisalem spalanie jakie jest teraz a jakie bylo przez 1 rok uzytkowania autka 
Wiec dlatego prosze o analize logow moze cos wykaze co padlo lub pada.
Pozdrawiam

Wiec dlatego prosze o analize logow moze cos wykaze co padlo lub pada.
Pozdrawiam
witam mam rowniez ze spalaniem w audi a6 2003r gdy ja zakupilem spalanie mnialem ok 7l/100km po ok 2latach uzytkowania spalanie nagle bez zadnej oznaki skoczylo do ok 12,5l. odwiedzalem serwis audi w krakowie kilka ktotnie zostalo wymienione :
pedal gazu, filtr paliwa. przeplwomierz powietrza, termostat ,podmieniono komputer. i niestety bez zadnego efektu spalanie jest takie samo. pomijam fakt ze niewiem co ma wspulnego pompa abs esp ktora tez zostala wymieniona, turbo po regeneraci. wizytach w kilku nastu zwyklych warsztatach tez bez efektu. jesli mial ktos podobny problem prosze o informacie co bylo problemem
pedal gazu, filtr paliwa. przeplwomierz powietrza, termostat ,podmieniono komputer. i niestety bez zadnego efektu spalanie jest takie samo. pomijam fakt ze niewiem co ma wspulnego pompa abs esp ktora tez zostala wymieniona, turbo po regeneraci. wizytach w kilku nastu zwyklych warsztatach tez bez efektu. jesli mial ktos podobny problem prosze o informacie co bylo problemem
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
piotr.d widze ze masz podobny problem. Ja cale szczescie nic z tych rzeczy co ty wymieniles ja nie wymienialem bo nie widzialem takiej potrzeby i nadal nie widze. Podejrzewam ze cie niezle nacieli na kase fachowcy a usterka dalej nie znaleziona
. Pewnie masz wiecej kasy ze to wszystko powymieniales. Szkoda tylko ze bez skutku
.
Troszke nasz temat sie rozrasta , moze ktos w krotce nam pomoze
Pozdrawiam

piotr.d widze ze masz podobny problem. Ja cale szczescie nic z tych rzeczy co ty wymieniles ja nie wymienialem bo nie widzialem takiej potrzeby i nadal nie widze. Podejrzewam ze cie niezle nacieli na kase fachowcy a usterka dalej nie znaleziona

Pozdrawiam
arek.z pisze:Witam![]()
piotr.d widze ze masz podobny problem. Ja cale szczescie nic z tych rzeczy co ty wymieniles ja nie wymienialem bo nie widzialem takiej potrzeby i nadal nie widze. Podejrzewam ze cie niezle nacieli na kase fachowcy a usterka dalej nie znaleziona. Pewnie masz wiecej kasy ze to wszystko powymieniales. Szkoda tylko ze bez skutku
.
Pozdrawiam
witam powiem tak czesci sa jeszcze przystepne ale wizyty w servisie audi do najtanszych nie naleza. samo podpiecie kompa 150 zl. ale to jest najmniejszy problem zawsze uwazalem ze servis ma pojecie o swoich autach. a tam gdy juz nie wiedzieli co jest grane . uslyszalem najlepije bedzie sprzedac i kupic nowe. propozycia servisu .i niestety jestem coraz bardziej sklonny to zrobic. tyle ze mi jest szkoda tego auta gdyz mam wymieniony silnik na nowke obecnie ma przejechane 100tys km , w zeszlym roku wymienilem skrzynie biegow ma ok 25 tys km. a kosztowala troche
wiecszkoda. i czekam na inf. moze sie uda dojsc co jest grane