Jazda na jednomasie może była prawidłowa, bo przypominała mi jazdę moim starym B3 1.6 TDI, w którym nie można było jechać na trójce mniej jak 40km/h, no i to samo miałem na jednomasie w A6 i taka jazda zdecydowanie mi nie odpowiada, bo nie lubię na niskich obrotach czuć wstrząsów (pewnie za bardzo przyzwyczaiłem się do ich braku w AATeku).
W związku z powyższym zaryzykowałem ponownie: założone zostało stare sprzęgło z dwumasą i wybrałem się na wycieczkę do kolegi TO_JA! z AKP na poprawę softu i .... drgania ustąpiły

Przy okazji jednomas, który mam jest całkowicie dobry, nie ma żadnych drgań, zużyty zostal równomiernie, zatem faktycznie największym nieprzyzwyczajonym był Pan Kierownik, a nie sam jednomas

Tyle szukania, tyle nie potrzebnej kasy wydanej, a okazało się, że soft, który był wsadzony za poprzedniego właściciela, w ogóle nie był przystosowany do charakterystyki AELa.
Muszę przyznać, że teraz soft mi się dużo bardziej podoba, ponieważ moc przybywa dużo bardziej harmonijnie (co wcala nie oznacza, że wolniej się zbiera, rzekłbym nawet, iż powyżej 3000rpm zbiera się dużo lepiej niż wcześniej) no i jest ładny wzrost momentu przy 3000rpm
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)