pozdrawiam wszystkich .ma problem oddałem auto do warsztatu na naprawę klimatyzacji,wymienili sprężarkę chłodnice odbieram auto przekręcam kluczyk świecą sie wszystkie biegi od P po 1 auto idzie do przodu ale nie zmienia biegów zachowuje sie tak jakby mial tylko jeden mechanik rozklada rece przeciez przy skrzyni nic nie robilismy .napewno rozladowal sie akumulator poniewaz w radiu swieci code .skoro auto nie jezdzilo to co skopali.
audi a6 c4
Układ napędowy i skrzynie biegów.
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
Ja od dziś mam bardzo podobny problem. Mianowicie grzebałem w bezpiecznikach bo szyby odmówiły mi posłuszenstwa (raz działają raz nie) postanowiłem posprawdzac wszystkie. Obejrzałem wyglądały na całe. Zajrzałem tez do tych ktore są pod maską przy kompie z prawej strony patrząc od przodu auta. Ostatni po lewo był nieco zasniedziały wiec postanowiłem go zamienic z jednym z tych koło kierownicy aby sprawdzic czy to jego wina. Podmieniłem go chyba z nr 15 bo kolega odczytał go jako ze jeest od kontrolek jakis. Podmieniłem roznicy nie było a wiec wrociłem do stanu poczatkowego. Za jakis czas chciałem jechac spod uczelni do domu i moje oko zdziwił fakt ze wyświetlacz w skrzyni pokazał iż sa wrzucone wszystkie biegi :shock: jak jeden mąż od P przez R D 3 2 az do 1 po odpaleniu wcisnieciu hamulca i wrzuceniu D czy R jest charakterystyczne uderzenie. i przy jezdzie na D jest tylko jeden bieg. Dodam ze wczesniej podczas uzytkowania (juz od dlugiego czasu) działo sie cos takiego ze przy hamowaniu prawie do zera a potem dodaniu gazu bylo delikatne szarpniecie i znow był jeden bieg (ale wyswietlacz pokazywał odpowiedni bieg) po zgaszeniu/odpaleniu silnika wszystko wracało do normy. Jednak nie teraz. Odłączenie akumulatora i poprawienie wszystkich bezpiecznikow nadal jest problem, 
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat
bardziej stawiam na to niskie napiecie przez zabawe przy bezpiecznikach. aku mam dobry jest na gwarancji jeszcze pozatym sprawdzałem napiecie trzyma takze raczej mało prądu dostała. probowałem dzis zrobic przejsciówke z odb2 na odb1 ale przy dostepnych materiałach nie udało sie. jestem unieruchomiony i musze czekac az znajomy naprawi wlasny komputer 
a jeszce powiedzcie mi taką rzecz. czy jest gdzies bezpiecznik w samej skrzyni ?
coby nie spamowac dopisze tutaj.
nie wiem czy rzeczywiscie to pomogło sprawdze dopiero jutro. w kazdym razie od niunki odłączyłem aku na około 8-9 godzin ? cos takiego przed chwila podłączyłem z powrotem wsiadłem przekreciłem kluczyk i ku uciesze oka pojawił sie na wyswietlaczu podswietlony tylko Parking a nie wszsytkie. nie wiem jeszcze czy sprawnie wrzuca biegi jutro z samego rana sprawdze.

a jeszce powiedzcie mi taką rzecz. czy jest gdzies bezpiecznik w samej skrzyni ?
coby nie spamowac dopisze tutaj.
nie wiem czy rzeczywiscie to pomogło sprawdze dopiero jutro. w kazdym razie od niunki odłączyłem aku na około 8-9 godzin ? cos takiego przed chwila podłączyłem z powrotem wsiadłem przekreciłem kluczyk i ku uciesze oka pojawił sie na wyswietlaczu podswietlony tylko Parking a nie wszsytkie. nie wiem jeszcze czy sprawnie wrzuca biegi jutro z samego rana sprawdze.