Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Układ napędowy i skrzynie biegów.

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
jure75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Układ napędowy i skrzynie biegów.

Post autor: jure75 » 13 lip 2010, 17:45

pozdrawiam wszystkich .ma problem oddałem auto do warsztatu na naprawę klimatyzacji,wymienili sprężarkę chłodnice odbieram auto przekręcam kluczyk świecą sie wszystkie biegi od P po 1 auto idzie do przodu ale nie zmienia biegów zachowuje sie tak jakby mial tylko jeden mechanik rozklada rece przeciez przy skrzyni nic nie robilismy .napewno rozladowal sie akumulator poniewaz w radiu swieci code .skoro auto nie jezdzilo to co skopali.
audi a6 c4

Awatar użytkownika
Tdi B4 117Ps
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tdi B4 117Ps » 18 lip 2010, 15:09

Wykonaj adaptacje sterownika silnika i skrzyni biegów, no i wykasuj błędy. :mrgreen:
509 023 920

Awatar użytkownika
Szatanski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Szatanski » 19 sty 2011, 14:53

Ja od dziś mam bardzo podobny problem. Mianowicie grzebałem w bezpiecznikach bo szyby odmówiły mi posłuszenstwa (raz działają raz nie) postanowiłem posprawdzac wszystkie. Obejrzałem wyglądały na całe. Zajrzałem tez do tych ktore są pod maską przy kompie z prawej strony patrząc od przodu auta. Ostatni po lewo był nieco zasniedziały wiec postanowiłem go zamienic z jednym z tych koło kierownicy aby sprawdzic czy to jego wina. Podmieniłem go chyba z nr 15 bo kolega odczytał go jako ze jeest od kontrolek jakis. Podmieniłem roznicy nie było a wiec wrociłem do stanu poczatkowego. Za jakis czas chciałem jechac spod uczelni do domu i moje oko zdziwił fakt ze wyświetlacz w skrzyni pokazał iż sa wrzucone wszystkie biegi :shock: jak jeden mąż od P przez R D 3 2 az do 1 po odpaleniu wcisnieciu hamulca i wrzuceniu D czy R jest charakterystyczne uderzenie. i przy jezdzie na D jest tylko jeden bieg. Dodam ze wczesniej podczas uzytkowania (juz od dlugiego czasu) działo sie cos takiego ze przy hamowaniu prawie do zera a potem dodaniu gazu bylo delikatne szarpniecie i znow był jeden bieg (ale wyswietlacz pokazywał odpowiedni bieg) po zgaszeniu/odpaleniu silnika wszystko wracało do normy. Jednak nie teraz. Odłączenie akumulatora i poprawienie wszystkich bezpiecznikow nadal jest problem, :cry:
Poprzedniki :
100 C4 2.5 TDI 115 km manual
A6 C4 2.5 TDI 115 km automat

Awatar użytkownika
ma_pok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: ma_pok » 20 sty 2011, 16:50

Szatanski, skrzynia weszla w tryb awaryjny. przyczena bylo prawdopodobnie zbyt niskie napiecie badz jakies drobne przepiecie po wyjeciu bezpiecznikow. nalezaloby na poczatek napewno podlaczyc kompa i wykasowac bledy. mozliwe ze twoj aku jest juz na wykonczeniu i nalezaloby go wymienic.

Awatar użytkownika
Szatanski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Szatanski » 20 sty 2011, 18:21

bardziej stawiam na to niskie napiecie przez zabawe przy bezpiecznikach. aku mam dobry jest na gwarancji jeszcze pozatym sprawdzałem napiecie trzyma takze raczej mało prądu dostała. probowałem dzis zrobic przejsciówke z odb2 na odb1 ale przy dostepnych materiałach nie udało sie. jestem unieruchomiony i musze czekac az znajomy naprawi wlasny komputer ;/

a jeszce powiedzcie mi taką rzecz. czy jest gdzies bezpiecznik w samej skrzyni ?

coby nie spamowac dopisze tutaj.
nie wiem czy rzeczywiscie to pomogło sprawdze dopiero jutro. w kazdym razie od niunki odłączyłem aku na około 8-9 godzin ? cos takiego przed chwila podłączyłem z powrotem wsiadłem przekreciłem kluczyk i ku uciesze oka pojawił sie na wyswietlaczu podswietlony tylko Parking a nie wszsytkie. nie wiem jeszcze czy sprawnie wrzuca biegi jutro z samego rana sprawdze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja