50-200zlmanieksoma pisze:to ile moze kosztowac taka naprawa?
[C4 2,5 tdi] wyciek z pompy wtryskowej
- wolf111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 2009
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
manieksoma, nie trzeba wyciagać calej pompy wystarczy odkręcić sam nastawnik, wydaje mi się że sam chyba tego nie zrobisz bo potem trzeba dobrze wyregulować obroty i pracę silnika. Ja ostatnio wymienialem uszczelki pod nastawnikiem w warsztacie gościowi zajęło to okolo godziny wraz z regulacją i podpięciem komputera i zaplacilem 80,00 zl
- manieksoma
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich klubowiczów.
Potrzebuję pomocy. Podpowiedzcie mi, czy można cieknącą pompę obwinić za to, że samochód nie odpala przy temperaturze poniżej 0? A podczas upałów trzeba kręcić rozrusznikiem kilka sekund, aż załapie? Dodam, że wyciek występuje tylko przy odpalaniu, czyli podczas użycia rozrusznika. Czy może jest to inne uszkodzenie?
Proszę o odpowiedź.
Potrzebuję pomocy. Podpowiedzcie mi, czy można cieknącą pompę obwinić za to, że samochód nie odpala przy temperaturze poniżej 0? A podczas upałów trzeba kręcić rozrusznikiem kilka sekund, aż załapie? Dodam, że wyciek występuje tylko przy odpalaniu, czyli podczas użycia rozrusznika. Czy może jest to inne uszkodzenie?
Proszę o odpowiedź.
Ludzie mówią, że bez miłości nie da się żyć. Osobiście uważam, że tlen jest ważniejszy.
u mnie po zakupie też leciało spod nastawnika jak z kaczej pupy, ale problemów z odpalaniem nie zauważyłem. kilka dni temu kupiłem uszczelki po 6zł sztuka pod nastawnik i pokrywkę nastawnika. ceny za wymianę zaczynały się od 150zł w górę. pojechałem do znajomego mechanika i ogarnął wymianę z regulacją w 20 minut. wykasował mnie 40zł i po kłopocie 

Dr. House pisze:Witam wszystkich klubowiczów.
Proszę o odpowiedź.
Może jak najbardziej, ale podejrzewam że masz całkowicie źle ustawiony kąt wtrysku.
Nie, to nie wtryski. Zauważyłem wyciek z pompy po zdjęciu plastikowej pokrywy z silnika. Uszczelki mają już trochę latek... Jestem już umówiony z gościem, który zajmuje się tylko i wyłącznie pompami. Chyba drogo się ceni, bo ok. 500 złgolob pisze:Może jak najbardziej, ale podejrzewam że masz całkowicie źle ustawiony kąt wtrysku.
Ludzie mówią, że bez miłości nie da się żyć. Osobiście uważam, że tlen jest ważniejszy.
Kąt wtrysku to co innego niż wtryski
Robiłeś wogóle podstawową diagnostykę vag-comem? To by dużo powiedziało.
Jeżeli cieknie Ci spod nastawnika pompy to raczej nie ma to żadnego znaczenia na zapalanie, ja miałem tam niagare lało się jak z wiadra, a zapalał idealnie czy ciepły czy zimny... Gdyby ciekło gdzieś spod rozdzielacza to byłby problem z zapalaniem. 500zł to dużo ale zalezy co tam naprawde cieknie i co pompiarz wymieni.

Jeżeli cieknie Ci spod nastawnika pompy to raczej nie ma to żadnego znaczenia na zapalanie, ja miałem tam niagare lało się jak z wiadra, a zapalał idealnie czy ciepły czy zimny... Gdyby ciekło gdzieś spod rozdzielacza to byłby problem z zapalaniem. 500zł to dużo ale zalezy co tam naprawde cieknie i co pompiarz wymieni.
dokładnie tak jak lechu pisze. jedź do innego fachowca. jak już pisałem koszt uszczelek pod nastawnik i pod pokrywkę nastawnika to łączny koszt ok 15zł. u mnie wymiana poszła po taniości (40zł). 150-200zł max co możesz dać.. powyżej tego to mogą naciągać kogoś zielonego w temacie. nie daj się wydoić na święta z kasy <mikołaj>Lechu pisze:Jeżeli Ci cieknie z pod nastawnika jedź do kogoś innego bo 500 zł to jest mega za dużo. Ja płaciłem 150 za wszystko a to się tylko odkręca pokrywę nastawnika wymienia uszczelkę i później nastawnik i też uszczelkę. Później tylko ustawienie dawki i nic więcej. 500 zł to prawie tyle co za regeneracje pompy.
- manieksoma
- Forum Audi A6 / A7
Jesli chodzi o wymiane uszczelek w nastawniku i ustawienie dawki itp. to chętnie Ci pomogę. Niedawno wymianiałem 2 uszczelki (Bosch) nastawnika - koszt 25zł (łącznie z przesyłką). Był to drugi zabieg tego typu, który przeprowadziłem osobiście. Najpierw 1.9 TDI 1Z, później 2.5 TDI AEL. Teraz kompletnie suchutko
Służę pomocą

Służę pomocą

<b>WEBASTO</b> Feel the drive