leszekmw pisze:Maggicc666 pisze:To co zauważyłem to, ze podczas każdorazowego podniesienia auta na podnośniku stuki ustają na krótki czas. Na kolejny dzień to samo tak jakby wszystko wracało na swoje miejsce i zawieszenie wyłapywało luz.

..mam identycznie..
mój naprawdę bardzo dobry mechanik oglądał wszytko już z 3 razy i mówi że mimo 170tyś wszystko wygląda jak nowe i jest jeszcze raczej nie wymieniane nigdy..
jego sugestia dotyczy amortyzatorów niestety , że coś tam się w nich dzieje mimo ze parametry mają dobre.
u mnie popukiwanie jest dość delikatne ale w audi jest naprawdę cicho więc czasami je słychać . na początku miałem je tylko z prawej strony teraz też czasami z lewej się odezwie.
ja w ciągu kilkunastu dni zacznę przymierzać się do wymiany tulei w tym wahaczu-bananie wiec jak chcesz to poczekaj , na pewno napiszę co i jak..
choć jeżeli powtarza sie ten objaw w kliku autach /cisza po podniesieniu/ to jednak faktycznie może to być amortyzator..
Podnieś auto na podnośniku i kopnij w koło od spodu, boku jak będzie słychać stukanie drżenie niech złapią za końce maglownicy jak przestanie to masz albo końcówki drążków do wymiany ale to by wyszło wcześniej albo co gorsza maglownica

w aso nowa 10k PLN . Ja zamim znalazłem magiel to wymieniłem łączniki stabilizatora,tuleje gumowo olejowe na bananie, poduszki silnika , gumy stabilizatora. I jak stukało tak stukało dopiero wymiana maglownicy wprowadziła ciszę .