Cześć !
Czy ktoś z Was wymieniał same sprężyny w zawieszeniu 1BA (zawieszenie standardowe) na sprężyny z zawieszenia 1BE (sportowe).
Mam odpowiednie numery sprężyn z zawieszenia sportowego 1BE i zastanawiam się jak będzie działać takie połączenie z amortyzatorem z 1BA.
Czytałem na temat teorii ale pytanie czy ktoś może się wypowiedzieć kto w praktyce jeździł na takim połączeniu ?
Moim celem jest wyłącznie delikatne obniżenie auta bez dużej utraty na komforcie.
Standardowo natomiast zawieszenie 1BE ma też sportowy amortyzator oraz inne stabilizatory i pytanie czy taka częściowa zamian nie wpływa negatywnie na właściwości jezdne i prowadzenie ?
Sprężyny z 1BE do 1BA
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2022
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Wurst
- Moderator
- Imię: Em-ka
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Sprężyny z 1BE do 1BA
Sprezyny montowalem na zwykly amor, tak jak powyzej napisales, jednak jak zalezy ci na dynamicznej jezdzie wolalbym zalozyc komple 1BE.
Jak na komforcie to pakuj te sprezyny do zwyklych amorow, bedzie wizualnie nizsza. Przejedz sie i zobacz, jak zacznie byc nerwowo, sprawdz jeszcze dla pewnosci ustawienie geometrii.
Jak na komforcie to pakuj te sprezyny do zwyklych amorow, bedzie wizualnie nizsza. Przejedz sie i zobacz, jak zacznie byc nerwowo, sprawdz jeszcze dla pewnosci ustawienie geometrii.
moja rolada - galeria --------> c6/a6-c6-allroad-3-0tdi-quattro-2007-t108134.html