Witam. Mam pytanie do wlascicieli 3.0 tfsi. Moglibyscie sprawdzic u siebie jak zachowuje sie silnik gdy dodaje sie gazu na D i trzyma jednoczesnie hamulec?u mnie prawa strona silnika mocno siada i jeden mechanik twierdzi,ze poducha juz mocno dostala a drugi mechanik twierdzi,ze nie koniecznie. Nie wiem juz teraz czy wymieniac. Fajnie jak by ktos dla porownania nagral filmik. Do tego ten pierwszy mechanik twierdzi,ze od tej poduchy tez jest szarpniecie jak chce sie szybko ruszyc odrazu po zdjeciu nogi z hamulca i wcisnieciu gazu. Fajnie jak by ktos u siebie tez sprawdzil.Pozniej wrzuce filmik jak to u mnie wyglada.
[ Dodano: 2018-11-14, 18:03 ]
Mam filmik. Na nim ewidentnie widac ze to poducha. Prawda?
Najpierw ruszam do przodu a pozniej do tylu.
Poduszka silnika 3.0 tfsi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czyli odbojnik odpada wiec zostaje prawa poducha🙂
[ Dodano: 2018-12-04, 11:59 ]
Poduszka silnika po stronie pasazera wymieniona.
[/URL]
Ta po lewej jest stara,ma ten kawalek metalu ulamany. Ogolnie nie guma nie byla peknieta. Teraz mniej prawa strona sie podnosi(patrzac od srodka auta)ale nadal troche sie podnosi bardziej niz lewa. Czy to normalne ze jedna strona silnika mocniej bedzie sie podnosila przy wcisnietym hamulcu i dodaniu gazu?
[ Dodano: 2018-12-08, 17:50 ]
Dodam,ze jak ktos ma lekkie stuki przy zmianie biegow podczas szybkiego przyspieszania to tez warto zwrocic uwage na poduche silnika. Zauwazylem,ze teraz nawet z gazem w podlodze bezszelestnie zmienia biegi🙂a myslalem,ze to pewnie poducha skrzyni i mialem sie jej za jakis czas przyjrzec.
[ Dodano: 2018-12-04, 11:59 ]
Poduszka silnika po stronie pasazera wymieniona.
Ta po lewej jest stara,ma ten kawalek metalu ulamany. Ogolnie nie guma nie byla peknieta. Teraz mniej prawa strona sie podnosi(patrzac od srodka auta)ale nadal troche sie podnosi bardziej niz lewa. Czy to normalne ze jedna strona silnika mocniej bedzie sie podnosila przy wcisnietym hamulcu i dodaniu gazu?
[ Dodano: 2018-12-08, 17:50 ]
Dodam,ze jak ktos ma lekkie stuki przy zmianie biegow podczas szybkiego przyspieszania to tez warto zwrocic uwage na poduche silnika. Zauwazylem,ze teraz nawet z gazem w podlodze bezszelestnie zmienia biegi🙂a myslalem,ze to pewnie poducha skrzyni i mialem sie jej za jakis czas przyjrzec.