Ja mam i użytkuję , aktualnie 45 kkm przelotu. Przy 27 kkm awaria pneumatyki- wymiana kompresora (gwarancja) Komfort jazdy dużo lepszy, ale jak będzie z trwałością dalej , któż to wie, czas pokarze.
Dowiadywalem sie rowniez w serwisie ( przez znajomego - znajomego ) pracuje jako mechanik w ASO i w/g jego informacji od kiedy jest C7 nie mial awari / reklamacji / problemow z zawieszeniem pneumatycznym !
A serwuje kilka szt ktore maja grubo ponad 100 tys km po polkich drogach
Cześć. Mam w swojej A6. Przelotu 120tyś. i jestem mega zadowolony. Awarie zdarzają się i są kosztowne ale ja gdybym stanął przed wyborem zawieszenia wziąłbym pneumatykę. Mam 19" felgi, a totalnie tego nie czuć. Wjeżdżam na autostradę jest dynamik, wjeżdżam do miasta jest komfort, wjeżdżam na skarpę pod swoim blokiem wrzucam lift i nie boję się, że o coś zahaczę. Pneumatyka to kolejny element do popsucia ale uważam, że warto. Stać Cię na C7? Stać Cię na to zawieszenie.
teraz już nie wyobrażam sobie auta bez pneumatyki.....mam dwa. jedno ma 200 tys. i wymieniałem raz sprężarkę(na 190 tys.)-koszt 700zł nowa z ASO, robota moja-2 godziny z kalibracją. Drugie auto ma 75 tys. i jak na razie bez problemów.
Jestem tu nowy ale C7 z pneumatyką jeżdżę od 2 lat, 48 tys przebiegu. Auto jest na kołach 17" - przy wyborze pneumatyki tylko takie były do wyboru.
Jestem zadowolony, co prawda jak auto jest podniesione to na progach zwalniających pneumatyka trochę piszczy - wkurzające, trzeba będzie zwrócić uwagę przy kolejnym przeglądzie.
Miech robi za sprężynę (jak w ciezarowkach) . Jego wysokość jest ustalana ciśnieniem. Do tego amor z elektrycznie regulowaną twardoscią . Fajna sprawa ale jak coś padnie to koszta straszne.
Witam.
Od stycznia posiadam swoje C7. Przyszedl czas na zmiane kol na letnie (19") i tu moje pytanie. Moze mi ktos powiedziec jak zablokowac zawieszenie?? mam MMI 4G.
Z gory dzieki.
pozdrawiam.