Witam serdecznie chciałem zakupić auto właśnie z takim zawieszeniem ( a6 , a7 albo a8- ponieważ jakośc jazdy jest naprawde nieporuwnywalna do normalnego zawieszenia)i tu pytanie znalazłem chyba 5 firm które regeneruja takie amortyzatory , ale tylko do wersji C6 ( koszt 800-1400zł) albo audi A8 d3, Natomiast nigdzie nie znalazłem info o jakichkolwiek zamiennikach , albo możliwości regeneracji takieo zawieszenia,
Drugie pytanie czy to te same zawieszenie co jest w A8 D4 > ?
bo rozumiem ze jest te samoe co w A7 - bo to ta sama płyta ...
Bardzo bym prosił o info co może się zepsuć ( wiem że i kompresor siada czasmi) ( czasmi sie układ rozszczelini) ( oraz wiadomo że amortyzator tez siada)
[A6 C7] Koszty , regeneracja, zamienniki >?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za info , będę dzwonił po firmach i jak się dowiem z kosztami wkleje info za ile jest regeneracja.
Mam porównanie bo jechał juz na s-line ( nie pamiętam kodu , ale sportowe twarde) , jechałem na zwykłym, i pneumatycznym , i nie ma o czym gadać Pneumatyka wygrywa. teraz tylko szukać auta z taką zawiechą.
:)
Mam porównanie bo jechał juz na s-line ( nie pamiętam kodu , ale sportowe twarde) , jechałem na zwykłym, i pneumatycznym , i nie ma o czym gadać Pneumatyka wygrywa. teraz tylko szukać auta z taką zawiechą.

leszekmw pisze:odgrzewam temat..czy już coś wiadomo o jakiś sprawdzonych firmach które regenerują amortyzatory z sukcesem ?
pneumatyki nie ma co się bać koszty też nie są jakieś astronomiczne
Z mojej strony mogę powiedzieć ze koszt nowej poduszki tylnego zawieszenia to 1000 zł
Jeśli chodzi o regeneracje przodu to 1500 zł za sztukę więc uważam te koszty za śmieszne w SPAM do tego co oferuje te zawieszenie