[ A6 C6] zawieszenie
[ A6 C6] zawieszenie
koledzy mam zamiar kupić a6 c6,mam nagrana jedna 2006r poj 3000 okolo 240tys przebiegu,proszę o poradę, ona jest na 18" czy zawieszenie na naszych wspaniałych drogach dostaje w dupę(robię około 5-6tys miesięcznie) czy lepiej zmienić na 16".jak to się ma jazdy,bezpieczenstwa itd
pozdrawiam
pozdrawiam
- cobra-1313
- Forum Audi A6 / A7
I jeszcze może masz s-linowe zawieszenie i powiesz mi, że jest komfort na .pl drogach/dziurachcobra-1313 pisze:255/35/19 Daje radę

Ja mam setup taki jak Przemcio, ... i szlag mnie trafia

A właśnie... taki mały OT... Przemcio, robiłeś coś już przy tym zawieszeniu? Ile ono wytrzymuje bez żadnych napraw? A inni? Czy to s-linowe zawieszenie będzie bardziej trwałe czy mniej od zwykłego?
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Sa 2 rodzaje zawieszen S-Line:
S-Line: -20mm
S-Line Plus: -30mm
W porównaniu do zwyklego jest o wiele twardziejsze, ja mam S-Line Plus wbudowane
i mam tez opony 255/35/19. W zakretach bajka, ale jak sa dziury lub nierówna droga
zawieszenie oddaje Ci wszystko....az czasami nieprzyjemne....
Mysle aktualnie o gwintowym zawieszeniu od Bilstein, co w takim stylu
BILSTEIN B16
Moge wtedy regulowac zawieszenie miedzy 30 - 50 mm![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
S-Line: -20mm
S-Line Plus: -30mm
W porównaniu do zwyklego jest o wiele twardziejsze, ja mam S-Line Plus wbudowane
i mam tez opony 255/35/19. W zakretach bajka, ale jak sa dziury lub nierówna droga
zawieszenie oddaje Ci wszystko....az czasami nieprzyjemne....
Mysle aktualnie o gwintowym zawieszeniu od Bilstein, co w takim stylu
BILSTEIN B16
Moge wtedy regulowac zawieszenie miedzy 30 - 50 mm
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
witam,ja mam sline plus i powiem wam,ze gdybym na stale nie jezdzil po holenderskich drogach to juz bym je wywalil albo zmienil fure.zdecydowanie nie polecam takiego setupu,czyli felunek 255/35/19 i zawias sline+ na polskie drogi.pozdro
dodano:powiem ci Krzysiek,ze z trwaloscia to nie jest najgorzej,ja od zakupu auta zrobilem 60 tysi i zawiechy jeszcze nie dotykalem,a nalatane ma juz pewnie duzo wiecej,bo napewno poprzedni wlasciciel nie robil zawiechy,a pozniej sprzedalby auto...chodzi poprostu o komfort,a ten jest niestety zerowy na naszych wspanialych,dziurawych jak ser szwajcarski drogach.
dodano:powiem ci Krzysiek,ze z trwaloscia to nie jest najgorzej,ja od zakupu auta zrobilem 60 tysi i zawiechy jeszcze nie dotykalem,a nalatane ma juz pewnie duzo wiecej,bo napewno poprzedni wlasciciel nie robil zawiechy,a pozniej sprzedalby auto...chodzi poprostu o komfort,a ten jest niestety zerowy na naszych wspanialych,dziurawych jak ser szwajcarski drogach.
- cobra-1313
- Forum Audi A6 / A7