Strzelania podczas skrętu kierownicą
Strzelania podczas skrętu kierownicą
Witam, mam problem z tzw strzelaniem podczas skrętu na postoju... objaw wystepuje tylko na twardej nawierzchni 0 nie ma tego podczas jazdy... nie wazne czy to lewa strona czy prawa - przy pełnym obrocie pojawia sie to kilka razy... zawieszenie na diagnostyce wyszło ok
co to moze byc ?
co to moze byc ?
Ja mam dokładnie to samo i tez nie wiem co to może być. Sprężyny mam nowe i drążki tez... Będę musiał chyba zdjąć nadkole i z kumplem poszukać tego kręcąc kierą na postoju, bo nie mam pomysłu.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 17:49 przez voron, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Voron
Voron
Witam terz mialem takie objawy zwlaszcza przy malutkiej predkosci mocno skrecalem na stacji nic nie znalezli wiec szukalem dalej kupilem caly komplet i wymienialem po koleji parami 2 wachacze przejazdzka 2 przejazdzka wyszlo na dolne proste po zdjeciu wygladaly calkiem niezle ale wyczytalem ze wystarczy ze gumy straca wlasciwosci i juz jest taki objaw nic na prostej nie sciagalo tez doszukiwalem sie w przegubach .Tak bylo u mnie ale przy tych wszystkich wymianach po kolei i mulki lepsze i rozum na przyszlosc jak by nie bylo zawiecha wymieniona cala i lux lux lux ale u Ciebie moze cos innego 

najprawdopodobniej to bedzie o co kolega napisał , też tak miałem w busie górne łożyska staneły.macieka6c5 pisze:Strzelanie podczas kręcenia na postoju kojarzy mi się, z pękniętą sprężyną, zatartym łożyskiem górnego mocowania amortyzatora. W każdym razie jeśli jeszcze nie sprawdzałeś górnych mocowań amorka to polecam je zdiagnozować.