Witam, mam problem ze swoją A6. Otóż pojechałem wczoraj wyważyć koła i kiedy mechanik zdjął tylne koło od strony kierowcy to pokazał mi, że na jakimś odcinku 3-4cm jest bardzo starty bieżnik od strony wewnętrznej. W ogóle tego nie widać jak koło jest założone. Siłą rzeczy opona praktycznie do wyrzucenia, choć cała reszta bieżnika w stanie dobrym.
Zasugerował mi ustawienie geometrii, ale wcześniej chciałbym wiedzieć, czy to może być coś innego? Np. wahacz? Z tego co wiem to nie ma możliwości regulacji wahaczy z tyłu. Miał ktoś z Was podobny problem lub może ktoś wie od czego zacząć naprawę?
Z góry dzięki za pomoc.
Starta wewnętrzna krawędź tylnej opony po stronie kierowcy
Po prostu była uszkodzona (czasem tak robią). Kup nowa oponę i zmień serwis ogumienia, bo jeśli cie wypuścił na takiej oponie to to parodia jest... Taka opona może w każdej chwili wystrzelić.
Ewentualnie możesz oddać do reklamacji oponę (jeśli faktycznie nowa kupiłeś), ale z własnego doświadczenia wiem, ze z reklamacjami opon to aż tak wesoło nie jest...
Ewentualnie możesz oddać do reklamacji oponę (jeśli faktycznie nowa kupiłeś), ale z własnego doświadczenia wiem, ze z reklamacjami opon to aż tak wesoło nie jest...
Szukasz nowych części do swojej audi? - Pisz na pewno się dogadamy:)