Witam, pojawił mi się jakiś nowy problemik sądzę, że drobny. Na nierównościach - studzienkach hopkach itd słychać takie dziwne gumowate skrzypienie czy trzeszczenie na kole kierowcy tylko. Sprawdziłem przejeżdżając przez próg zwalniający każda stroną. Pytanie co to może być? Poduszka górnego mocowania amortyzatora? Inny element?
Dodatkowo słychać też delikatnie przy kręceniu kierownica w miejscu.
Jeszcze przyszła mi na myśl guma stabilizatora która nagminne trzeszczała w moim poprzednim oplu vectra c gts w bardzo podobny sposób.
Skrzypienie, trzeszczenie na nierowności
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Skrzypienie, trzeszczenie na nierowności
Gumy na wahaczach te osłony gumowe spryskaj smarem silikonowym ew. wd40 i zobacz.marmly7403 pisze:Witam, pojawił mi się jakiś nowy problemik sądzę, że drobny. Na nierównościach - studzienkach hopkach itd słychać takie dziwne gumowate skrzypienie czy trzeszczenie na kole kierowcy tylko. Sprawdziłem przejeżdżając przez próg zwalniający każda stroną. Pytanie co to może być? Poduszka górnego mocowania amortyzatora? Inny element?
Dodatkowo słychać też delikatnie przy kręceniu kierownica w miejscu.
Jeszcze przyszła mi na myśl guma stabilizatora która nagminne trzeszczała w moim poprzednim oplu vectra c gts w bardzo podobny sposób.
Kolejna opcja to uszczelka w maglownicy i taśma airbaga. Ale bardziej obstawiałbym z wahaczy.
Problem ogólnie znany u posiadaczy a6 c6 i na forum.
-
- Forum Audi A6 / A7