Pneumatyka sama się poziomuje po otwarciu drzwi.
Pneumatyka sama się poziomuje po otwarciu drzwi.
Wychodzę rano, a tył siedzi. Opony opony schowane w nadkolach. Otwarłem drzwi od kierowcy na oścież i wróciłem się do domu po telefon, żeby zrobić zdjęcie. Wracam i zdziwko. Samochód stoi prawie normalnie. No może 1 cm niżej niż powinno być. Dodam, że robi się tak co 3 lub 4 dni. Ostatnio w piątek zostawiłem samochód. Stał całą sobotę i nawet nie drgnął. W niedzielę rano gleba. Ma ktoś jakąś radę?
Rene74
Prawdopodobnie stawiał bym na nieszczelność w układzie gdyż samochód kupiłem lekko uszkodzony prawą str przed demontażem sprężarki wszystko działało bez zarzutu i trzymało ciśnienie został mi jeszcze błąd na żółto od zawieszenia
Możliwe że padł rozdzielacz ? ewentualnie może jakiś zaworek jest który trzyma ciśnienie ?
a mam jeszcze pytanie odnośnie sprężarki ma ona jakieś smarowanie ? można w jakiś sposób wydłużyć jej żywot na przyszłość ?
Możliwe że padł rozdzielacz ? ewentualnie może jakiś zaworek jest który trzyma ciśnienie ?
a mam jeszcze pytanie odnośnie sprężarki ma ona jakieś smarowanie ? można w jakiś sposób wydłużyć jej żywot na przyszłość ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Witam w klubie.
Po 3-4 dniach prawy tył opada. Oczywiście po otwarciu auta wraca do poziomu (zapas powietrza w baniaku podnosi auto to równego poziomu).
Jak jeżdżę na codzień to nie przeszkadza ale jak autko postoi 3 dni to jest problem.
Gdzie zacząć szukać? miech czy zaworki?
błędów brak w VCDS.
Po 3-4 dniach prawy tył opada. Oczywiście po otwarciu auta wraca do poziomu (zapas powietrza w baniaku podnosi auto to równego poziomu).
Jak jeżdżę na codzień to nie przeszkadza ale jak autko postoi 3 dni to jest problem.
Gdzie zacząć szukać? miech czy zaworki?
błędów brak w VCDS.
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH