Witam,
podczas hamowania/zwalniania na dziurach dochodzi do gluchego stukania z okolic przedniego prawego kola. Jesli jade przez nierownosci bez wcisnietego hamulaca wszystko jest ok. Wymienilem juz laczniki stabilizatora oraz gorny przedni wahacz (wiekszy), niestety nic nie pomoglo. Czy ktos mial juz podobne doswiadczenia? Dziekuje z gory za kazda odpowiedz.
[ A6 C6] Gluche stuki podczas hamowania na dziurach
- slawomirj
- Forum Audi A6 / A7
Cześć Olgierdolgierd92 pisze:niestety wymienilem juz 2 gorne wahacze i ten tylni dony i dalej stuka. Na tescie amorkow wyszlo ze prawy ma sprawnosc 70%...moze to on tak stuka....moze ktos mial podobne doswiadczenia przed wymiana amortyzatorow? Uklad kierowniczy, hamulcowy i pozostale wahacze - wszystko OK
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Czy uporałeś się z tymi stukami w zawieszeniu? Mam ten sam problem tylko chyba bardziej w lewym kole.
Proszę o info bo mnie to wkurza.

Pozdrawiam
Sławek
Sławek
Potwierdzam. To sa gumy przedniej belki. Szukalem tematu w necie. Wymieniano nawet przekladnie kierownicze. W ASO w Czestochowie chciano wymienic mi przekladnie. Ja sam wymienilem amortyzatory ale z racji ich zachowania. Stuki przy hamowaniu na dziurach pochodzily z belki. Wymienilem 4 poduszki na ori z ASO. Koszt kolo 4x100zl i robocizna. Odkrec sobie tylne trojkatne laczniki belki do nadwozia. Zobaczysz popekane tuleje. Stuki zniknely i poprawilo sie prowadzenie ( belka plywala). Teraz slysze tylko przedni gorny wahacz po stronie pasazera od czasu do czasu. Wymiane skutecznie uniemozliwia mi zapieczona szpilka zwrotnicy. Tez przyjdzie na to czas. Przebieg 215 tys.