Wydaje mi się, że tylko ASO . Musiałbym spojrzeć czy coś sensownego pojawiło się na rynku. W zakładach wulkanizacyjnych przeważnie dokręcają na 130-140 Nm.
mat695, na Twoim miejscu wymieniłbym te amorki. Dużo nie kosztują, a sam mówiłeś, że są dla Ciebie podejrzane.
Dla mnie coś się stało podczas wymiany tych łączników. Tylko co?
Założyłeś takie łączniki:
Sprawdzałem czy przednia piasta występuje w zamienniku i niestety, ale nie . Z łożyskiem nie ma problemu, ale z piastą już tak. Nowa w ASO kosztuje ok. 800 zł. Oczywiście warto też zmienić łożysko, ponieważ raczej nie przeżyje demontażu.
Koledzy jak dobrze sprawdzić amortyzatory? Pomijając stacje kontroli bo tam to na każdej inaczej wychodzi. Zauważyłem takie lekkie głuche pukania na poprzecznych koleinach. Amortyzatory wizualnie ok, żadnego pocenia. Auto jedzie dosyć sztywno ale nie mam porównania do innego 1BV.
Ciekawe jest, że A4 B6 Q którym również się poruszam ma oryginalne jeszcze 1BE, wielowachacz równiez ori lekko zmęczony kilometrami a prowadzi się dokładniej i sztywniej trzyma na zakrętach od C6. Może mniejsza masa pojazdu ma na to wpływ?
Wracam teraz z Norwegii i jadąc po autostradzie co jakiś czas pojawiają się drgania narastają jak i maleją stopniowo. Raz są raz ich nie ma i tak cały czas. Zawieszenie nowe przednie łącznie z amortyzorami. Zastanawiam się co to może być. Przeguby kiedyś wymieniałem na używki u gościa który zakłada tylko używane oryginalne
Nic od ostatniego razu nie robiłem przy aucie dziś zrobilem 5 km. na autobanie i stwierdziłem że drgania tym razem ustały. Zdenerwowałem się jak podjechalem pod garaż, strasznie śmierdziało guma z tylnego lewego nadkola, co to mogło być? Wczoraj zaślepilem EGR.
Mówiłem, że drgania znikną, gdy auto postoi dłużej na kołach .
Śmierdziało gumą czy plastikiem? Jeśli tym drugim, to może trwało wypalanie filtra DPF, ponieważ jest to taki dziwny zapach. Sprawdź VCDSem w jakim stanie jest filtr, ponieważ może wypalał się albo chciał, ale mu przerwałeś. Na autostradzie miał dobre warunki.