Cos delikatnie puka z tylu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie ma imienia
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie znam profilu
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Cos delikatnie puka z tylu
Ma ktos jakieś pomysly? Amory z poduchami wykręciłem i wydają sie ok. Łączniki wymienione. Osłony na swoim miejscu. Tuleje wahaczy nowością nie grzeszą ale nie widac by jakas byla juz wybita wszystko sztywne opon nie zbiera ani nie rzuca autem. Cos tylko delikatnie popukuje i juz mnie to powoli do szału doprowadza.
A6 c5 1.9tdi afn
A6 c6 2.0tdi blb
A6 c6 2.0tdi blb
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Walczyłem z głuchymi puknięciami ponad rok. Wymieniałem amory i dalej to samo. Puknięcia były np na kocich łbach i przy delikatnym zjeżdżaniu np z krawężnika. Okazało się że to poduszki mocowania amora. Po wymianie nastała cisza. Na postoju podczas bujania autem i skakania po bagażniku nic nie było słychać.
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Moje poduchy też były sztywne, zero luzów. Guma była trochę zdeformowana ze stykiem z karoserią, wiadomo 14 lat. Nie sądziłem, że to może być to, a jednak po wymianie cisza
ZAGATO pisze:Wyjmowalem te poduchy i wygladaja na sztywne. To sa delikatne czeste stuki i obstawialem łączniki które rzeczywiście miały delikatne luzy ale nic to nie pomogło.
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie ma imienia
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie znam profilu
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Wczoraj sie za malo wsluchalem bo tylko pare metrow przejechalem po wymianie. Bo to tak glucho cicho popukiwalo. Dziś stwierdzam ze jednak jest cisza po wymianie tej tuleji. Jeszcze chyba druga delikatnie stuka bo wymienilem tylko tą ktorą ewidetnie bylo slychac. Wymienie jeszcze ta druga i powinno byc cichutko. Kurde a sie wydawaly sztywne.
A6 c5 1.9tdi afn
A6 c6 2.0tdi blb
A6 c6 2.0tdi blb