Bujanie samochodu na boki
Bujanie samochodu na boki
Witam,
Posiadam A6 c6 combi z 2010 roku i zauważyłem niepokojące zjawisko tz. jak jadę autostradą już od 100 km/h to na łukach/ zakrętach gwałtownie buja przechyla samochód na bok, to do tego stopnia, że samochód może wypaść z drogi. A wydaje się że tył ucieka z drogi.
Samochód posiada standardowe zawieszenie (wahacze)
byłem nawet na stacji diagnostycznej, diagnosta powiedział że amortyzatory mają 90% sprawność. Już sam nie wiem w czym leży problem. Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać? Pozdrawiam
Posiadam A6 c6 combi z 2010 roku i zauważyłem niepokojące zjawisko tz. jak jadę autostradą już od 100 km/h to na łukach/ zakrętach gwałtownie buja przechyla samochód na bok, to do tego stopnia, że samochód może wypaść z drogi. A wydaje się że tył ucieka z drogi.
Samochód posiada standardowe zawieszenie (wahacze)
byłem nawet na stacji diagnostycznej, diagnosta powiedział że amortyzatory mają 90% sprawność. Już sam nie wiem w czym leży problem. Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać? Pozdrawiam
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
moze amortyzatory? ja po wizycie na stacji diagnostycznej na sprawdzenie zawieszenia powiedzieli mi ze amortyzatory mam jeszcze w 75 % gdy je sciagnalem to moge powiedziec ze maja moze z 30 zawieszenie wielowahaczowe jest tak skonstruwane ze wahacze duzo tlumia i wyniki sprawdzenia sa przeklamane.
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
Właśnie jak go kupiłem nie miałem możliwości sprawdzić, tak żeby jechać ponad 100km/h, dopiero później jak wyjechałem na autostradę to ujawniło się takie niepokojące zjawisko. W tym audi jest tak zrobione tylne zawieszenie, żeby było wygodne i pełno roboty w serwisie tz. jest pełno stabilizatorów i tulei wahaczy.