Audi A6 C6 Avant Pneumatyka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Audi A6 C6 Avant Pneumatyka
Witam serdecznie, o tuż mam taki mały, a może i duży problemik. Co jakiś czas wyskakują mi dziwne dwie kontrolki raz pala sie obie a czasem na zmiane, ostatnio nawet mrugały. Są to kontrolki na zegarze od zawieszenia pneumatycznego samochodzik jeden żółty z strzałkami (góra dół)a drugi zielony z strzałką w dół
Objawy są takie że gdy rano wstałem tył auta calkowicie spadł tzn opuscil sie do samego konca na pneumatyce az zakrylo opony w pewnym stopniu. Dzisiaj wieczorkiem także mi sie to stało u znajomego na podwórzu, czego to jest przyczyna?
Poprzedni właściciel mówil, że to jest jakiś czyjnik który sie znajduje gdzies w lewym tylnym kole/nadkolu.
Pomożecie w tej sprawie?
Objawy są takie że gdy rano wstałem tył auta calkowicie spadł tzn opuscil sie do samego konca na pneumatyce az zakrylo opony w pewnym stopniu. Dzisiaj wieczorkiem także mi sie to stało u znajomego na podwórzu, czego to jest przyczyna?
Poprzedni właściciel mówil, że to jest jakiś czyjnik który sie znajduje gdzies w lewym tylnym kole/nadkolu.
Pomożecie w tej sprawie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A8 D3
- Silnik: 4.2 ARS 299KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kolego jezeli nie masz doswiadczenia z vag-iem to popros kogos kto to ogarnia i wszystko ci wyjasni.Test elementow wykonawczych to nic innego jak test wszystkich elementow ktore maja wplyw na prace zawieszenia.Jezeli ktorys amor przepuszcza to w tescie to wyjdzie jesli kompresor niedomaga lub rozdzielacz rowniez wyjdzie.Jesli jest nieszczelnosc w ukladzie tez pokaze.Tak ze VAG-a do reki i powodzenia. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Nie zdazylem zrobic jednego, a pojawil sie nastepny problem, o tuz auto podnioslo mi sie na jedna strone. Strona kierowcy jest mocno uniesiona w góre, tyl podniosl sie nawet ponad norme, a strona pasazera stoi prawie na samym dole. Czy wie ktoś jak temu zaradzic? Dodam ze przestala mi dzialac nawigacja mmi i czy to nie bedzie tego problemem?