Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

amortyzatory pneumatyczne - chińczyk

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
coshi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

amortyzatory pneumatyczne - chińczyk

Post autor: coshi » 02 lis 2014, 10:03

Koledzy mam do wymiany przednie amory w pneumatyku. Z uwagi, że koszt nowych jest porażający - szukam alternatyw. Wiem również, że reanimacja starych nie zawsze jest długofalowa więc poszukałem na aliexpressie - taki chiński portal aukcyjny. No więc znalazłem:

http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 60626.html

Jestem daleki od gloryfikowania chińszczyzny ale cena - 450 euro za jeden i przeświadczenie, że chyba wszystko teraz tam klepią dają do myślenia. Może ktokolwiek miał z czymś takim lub podobnym do czynienia. Może ktoś zna inne alternatywy na wymianę tych amorków. Każda opinia jest dla mnie ważna.

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 02 lis 2014, 10:16

Na allegro widzę nowe po 1600zł, nie wiem co to za model i skąd je koleś ma... ale chyba lepiej ciut dołożyć i mieć gwarancje.
Chińczyk w przypadku awarii czy wadliwego zapomni że cokolwiek Tobie sprzedał. Z chińczykami nie ma czegoś takiego jak reklamacja/gwarancja.
Tak wiem że większość firm produkuje w chinach, bułgarii, rumunii itd. tylko że te fabryki są nadzorowane i części są produkowane wg. ich norm - jakość itd.
Dużo chińczyków podpatruje technologię i klepie coś na wzór, czasem zdarza się że cześć może wyjść z tej samej fabryki co oryginał - ale w przypadku tak dużych producentów aut tego pilnują i raczej nie kupisz 1:1.
Jeśli miałbym brać chińczyka bez gwarancji, to wolałbym go porządnie zregenerować i mieć gwarancję.
najlepsza opcja to poszukać nowego w dobrych pieniądzach, a pojeździsz na tym b.długo :)

coshi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: coshi » 04 gru 2014, 19:22

kamil666 pisze:Na allegro widzę nowe po 1600zł, nie wiem co to za model i skąd je koleś ma... ale chyba lepiej ciut dołożyć i mieć gwarancje.
No nie szalejmy...używki chodzą po 2 koła...przednie amory są dużo droższe...no chyba, że nie widziałem tej aukcji i której piszesz. A co do chińczyka, to w pełni się zgadzam ale może są to podobnej jakości...zresztą nie sądzę żeby wiele firm klepało takie amory i na bank klepią je w chinach. Szukamy dalej :)

[ Dodano: 2014-12-04, 19:22 ]
Nikt nie pisze więc nie będę chyba przecierał niezbadanych szlaków i prawdopodobnie kupię regenerowane amory z firmy Nagengast - 950 zł/szt. Zdaję sobie sprawę, że pewnie trwałość nie będzie podobna jak w tych nowych ale też i cena inna. Moje kolejne pytanie - jak wygląda procedura wymiany takich amorów, na co zwrócić uwagę, od czego zacząć. Kwestię adaptacji mam chyba opanowaną. Proszę o jakieś wskazówki.

InspektorMZ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: InspektorMZ » 07 gru 2014, 10:43

Kolega sprzedawał czujniki klimatyzacji z chin, mówił że była partia gdzie na 100 sztuk 2 były złe a mówił gdzie na 100 sztuk 50 było do niczego. Tylko czujnik kosztował tam 10 zł :) ja bym jednak nie ryzykował bo chytry płaci dwa razy.

coshi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: coshi » 15 gru 2014, 20:31

Amorki kupione... niestety używki ale roczniki słuszne (2010) i cena naprawdę przyzwoita a mianowicie 400 zł za sztukę. Jeszcze tylko wymienię łożysko (naprawdę warto wymieniać parami), spryskiwacz i oddam lampy do regeneracji plus nowe żarniki i przód auta mam opanowany...tfu tfu :) Mam nadzieję cieszyć się przyjemnością z jazdy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl