Witam! Mam uszkodzoną pompe ABS, tak kupiłem już w Niemczech i to samo stwierdził elektryk. Czy taka wymiana jest skomplikowana i czy mogę zrobić to sam czy musze szukać fachmana?
Pozdrawiam i z gfóry dziękuje za pomoc..
[C5 2.8V6(193KM)quattro] wymiana pompy ABS
- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7
witam cie gregorklinski.powiem tobie tak, ze ja wymienialem w oplu omedze i tak bylo troszke problemow bo pompa jest schowana, ale w AUDIUNI jest na gorze wiec nie ma probremow tylko uwaga!!! przy wkrecaniu tych nakretek co sa na przewodach bo jak urwiesz gwint albo wyrobisz te plaszczyzny to tylko plakac bo wtedy musisz wymieniac przewod caly a to juz problem, no ale wierze ze sobie poradzisz.no i oczywiste pozniej odpowietrzanko
.pozdrawiam.jak cos zdzialasz daj znac

- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7
Myślę że od strony technicznej dam rade bo pompa faktycznie jest na wierzchu. Chodzi mo o to żeby nie narobić właśnie bigosu z zapowietrzeniem układu, bo coś mi się o uszy obiło że auto musi być podłączone pod kompa po wymianie. I że bez niego nic nie zdziałam..
Moja niunia 28-v6-quattro-193km-moja-sliwka-vt7778.htm
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen

- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za tą ostatnią podpowiedz , właśnie tą cześć pompy mam zepsutą, jeśli można to naprawić bez demontowania całości to super, jutro dzwonie.. jeszcze raz dzięki..
Moja niunia 28-v6-quattro-193km-moja-sliwka-vt7778.htm