[ A6 C5] wymiana osłony przegubu?
[ A6 C5] wymiana osłony przegubu?
witam
Czy ktoś może miał przyjemnośc wymieniać kiedyś samą osłonę przegubu? bo niestety ja jestem do tego zmuszony,przy wymianie klocków zaobserwowałem wyciek smaru z pod osłony a co za tym idzie jest dziurawa:/ zastanawiam see tylko czy nie obedzie sie bez wyciagania makpersona?
pozdrawiam
Czy ktoś może miał przyjemnośc wymieniać kiedyś samą osłonę przegubu? bo niestety ja jestem do tego zmuszony,przy wymianie klocków zaobserwowałem wyciek smaru z pod osłony a co za tym idzie jest dziurawa:/ zastanawiam see tylko czy nie obedzie sie bez wyciagania makpersona?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 15:36 przez mamar6, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: wymiana osłony wahacza?
nie wiem jak to dokladnie sie nazywa,ale wyglada to podobnie do uszczelki gumowej,zakonczone z dwóch stron metalowymi opaskami i w środku smar...
kupiłem już zamiennik:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT
kupiłem już zamiennik:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT
gembas pisze:Kolego chyba masz na mysli manszete przegubu zewnetrznego poloski.........mamar6 pisze:witam
Czy ktoś może miał przyjemnośc wymieniać kiedyś samą osłonę wahacza? bo niestety ja jestem do tego zmuszony,przy wymianie klocków zaobserwowałem wyciek smaru z pod osłony a co za tym idzie jest dziurawa:/ zastanawiam see tylko czy nie obedzie sie bez wyciagania makpersona?
pozdrawiam
- leszek90_1990
- Forum Audi A6 / A7
już doszedłem o co w tym chodzi. a powiedzcie jeszcze jak rozpoznać czy przegub jest ok? bo martwie sie troche ze mogl dostac sie piach pod gume i zeby nie bylo lipy?
leszek90_1990 pisze:też mi się właśnie wydaje że to guma na przegubie kolego:) wtedy tylko przegub trzeba zdjąć:) i dwa dolne wahacze wysunąć żeby można było wyjąć przegub:p i odsunać na bok makpersona.
- leszek90_1990
- Forum Audi A6 / A7
- leszek90_1990
- Forum Audi A6 / A7
hej. a więc dzisiaj przeprowadziłem mały test i próbowałem wysłuchać czy przegub jest do wymiany. Jedyne co usłyszałem to dźwięk niby zapadek jakby coś przeskakiwało
i to właśnie przy skręconych kołach,ale czy taki dźwiek wydaję przegub? nie wydaje mi się... A może to dopiero początek kończącego się przegubu i dlatego dźwięk nie jest taki jak zwykle to bywa?
pozdrawiam

pozdrawiam
- leszek90_1990
- Forum Audi A6 / A7