Witam serdecznie,
Moja A6 ostatnio zrobiła się bardzo podatna na dziury. Zachowuje się jakby miała sportowe zawieszenie. Podczas jazdy odczuwam niemal każdą studzienkę czy nierówność. Tylko nie wiem co może być tego przyczyną. Wybicie amortyzatorów?! W zawieszeniu nic nie puka, nie trzeszczy itp. Amortyzatory są zużyte w ok. 45%. Trzepaki też nic nie wykazały, nie ma żadnych luzów. Myślałem, że problem może być w ciśnieniu w oponach, ale raczej też nie - teraz mam po 2,2 bar przód tył 205/55/R16 (wcześniej 2,3 - 2,4 Bar)
jakieś sugestie Panowie?
[ A6 C5] Twarde Zawieszenie
- NieznajomyNikomu
- Forum Audi A6 / A7
- NieznajomyNikomu
- Forum Audi A6 / A7
też mógłbym się pod tym podpisać zważywszy, że moje auto stoi cały czas pod blokiem, a wiadomo amorki są gazowo - olejowe i zapewne ten olej ma inną konsystencję przy takiej temp. ALE:
w lecie było/jest to samo;
ostatnio autko stało jedną noc w garażu i nic to nie zmienilo - dalej odczuwalny komfort jazdy jakbym jechał wozem drabiniastym po dołach i przejazdach kolejowych:)
w lecie było/jest to samo;
ostatnio autko stało jedną noc w garażu i nic to nie zmienilo - dalej odczuwalny komfort jazdy jakbym jechał wozem drabiniastym po dołach i przejazdach kolejowych:)