[A 6 2,4 C5]Stuki w przednim zawieszeniu
[A 6 2,4 C5]Stuki w przednim zawieszeniu
Koledzy mam problem z przednim zawieszeniem.Od jakiegoś czasu słysze i czuje stuki z przodu.Słychać to na nierównościach i czuje powoli przy hamowaniu jakiś luz.Przewertowałem troszke forum i mam przypuszczenia że będą to łączniki stabilizatorów.Jest to także odczuwalne gdy podjeżdzam pod krawężnik.A może to któryś z wachaczy wórnych?Miał ktoś podobnie.
- Ravsik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja mysle ze to ktorys z wahaczy, mialem podobny obiaw (przy sprawnych lacznikach). Na prostej nie byly wyczuwalne stuki tylko przy skrecie kol np podjazd na niski kraweznik.
Montaż PDC tył Audi A6 C6 /]Forum dyskusujne.[/URL]
Mody:
2.0 TFSI 230KM / 370Nm
- przod polift
- tyl polift
- stołki S-LINE
- AAS
- APS
- SDS
- licznik 3G od S6
Mody:
2.0 TFSI 230KM / 370Nm
- przod polift
- tyl polift
- stołki S-LINE
- AAS
- APS
- SDS
- licznik 3G od S6
-
- Forum Audi A6 / A7
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tylko tak można w naszym zawieszeniu dojść do ładu, który wahacz jest wybity albo końcówka.piotrekkawa pisze:[ Dodano: 2009-10-06, 15:22 ]
Sprawdź końcówki drążków. Ja obawiałem się o wywalony wahacz a co się okazało gałka była wybita i hałasowała. Najlepiej jechać do stacji diagnostycznej-tam gdzie robią przeglądy rejestracyjne i wjechać na ''szarpaki''. Tam wyjdzie wszystko.
Jeżeli masz luz wyczuwalny przy ruszaniu kołem to trochę późno się za to zabierasz bo auto jest dość ciężkie zwłaszcza na dużych kołach np 18"
Dobry mechanik może ci sprawdzić luzy z przodu jak się uprzesz ale i tak powie ci że najlepiej na szarpakach wyjdzie.