[ A6 C5] Stuki w kole przy skręcaniu
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C5] Stuki w kole przy skręcaniu
Witam,
Mam takie pytanie - co może być przyczyną stuków w przednim lewym kole (strona pasażera) przy skręcaniu przy prędkości 70-80km/h... Poniżej prędkości 60km/h nie występują. Najbardziej jest to słyszalne przy skręcaniu w prawo... Podczas jazdy na wprost objaw nie występuje...
Czy to przegub? W necie naczytałem się trochę ale pisali też o łączniku i wahaczu górnym...
Ma ktoś jakieś pomysły ewentualnie co i jak sprawdzić?
Mam takie pytanie - co może być przyczyną stuków w przednim lewym kole (strona pasażera) przy skręcaniu przy prędkości 70-80km/h... Poniżej prędkości 60km/h nie występują. Najbardziej jest to słyszalne przy skręcaniu w prawo... Podczas jazdy na wprost objaw nie występuje...
Czy to przegub? W necie naczytałem się trochę ale pisali też o łączniku i wahaczu górnym...
Ma ktoś jakieś pomysły ewentualnie co i jak sprawdzić?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
jeśli stuki to raczej coś w zawieszeniu, przegub bardziej strzela niż stuka. najlepiej sprawdzisz jak skręcisz koła na maxa i będziesz po woli ruszał, jeśli usłyszysz jakieś strzały to na bank przegub. jeśli stuka tobie tylko przy pewnej prędkości tak jak to opisujesz to obstawiam wahacze lub łącznik stabilizatora. niestety nie jest łatwo określić, który to wahacz jeśli nie ma dużego luzu a pewnie nie ma dużego jeśli stuka tylko w określonej pozycji.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
Witam Koledzy. Podpinam się pod temat.
Mam dziwne stuki w prawym przednim kole w momencie maksymalnego skrętu w prawo. I to w momencie gdy jadę do tyłu. Czy to mogą być górne wahacze?? Ktoś może miał podobny przypadek.
Przegub wykluczam bo był wymieniany w sierpniu i znam objawy padniętego przegubu.
Mam dziwne stuki w prawym przednim kole w momencie maksymalnego skrętu w prawo. I to w momencie gdy jadę do tyłu. Czy to mogą być górne wahacze?? Ktoś może miał podobny przypadek.
Przegub wykluczam bo był wymieniany w sierpniu i znam objawy padniętego przegubu.
marlitkos, odswieze temat.
Czy mozesz powiedziec co bylo przyczyna , i czy poradziles sobie z tym problemem?marlitkos pisze:Witam Koledzy. Podpinam się pod temat.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 290KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: