Witam, ostatnio zauważyłem niepokojące mnie stukanie. Na postoju przy zgaszonym silniki jak ruszam kierownicą lewo/prawo słychać stuki - czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym?
Obstawiam, że są to albo końcówki drążków kierowniczych albo same drążki ale wole się upewnić przed jakąkolwiek wymianą.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Stuki podczas ruszania kierownicą na postoju
- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: Stuki podczas ruszania kierownicą na postoju
Podjedź na podnośnik gdzieś i energicznie, mocno ruszaj kołami. Wtedy ładnie wszystko widać i słychaćK@MiL pisze:Witam, ostatnio zauważyłem niepokojące mnie stukanie. Na postoju przy zgaszonym silniki jak ruszam kierownicą lewo/prawo słychać stuki - czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym?
Obstawiam, że są to albo końcówki drążków kierowniczych albo same drążki ale wole się upewnić przed jakąkolwiek wymianą.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
U mnie też są lekkie stuki przy energicznych ruchach kierownicą diagnosta i kilku znachorów stwierdziło że jest w porządku i to normalny objaw i latam tak już ponad 1.5 roku i się nic nie dzieje niepokojącego
Dodam że jestem po wymianie całego zawieszenia + drążki kierownicze, końcówki Full

Dodam że jestem po wymianie całego zawieszenia + drążki kierownicze, końcówki Full

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html