Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] stukający przegub... ?

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Siwy87GNIEZNO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] stukający przegub... ?

Post autor: Siwy87GNIEZNO » 12 mar 2010, 22:09

Witam, mam pytanie odnośnie przegubu, a mianowicie jadąc po dziurach słyszę jakbym miał któryś wahacz wytłuczony... Wiem,że prawy przegub mi stuka (mam już zakupiony tylko wymienić) i czy możliwe jest żeby tak stukało od wybitego przegubu?? Byłem na stacji kontroli na szarpakach, byłem pod spodem i wszystkie "GNOTY" sztywne-bez jakiegokolwiek luzu... Pozdro.
DAVAYETT !!!

piotrekr79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekr79 » 13 mar 2010, 09:21

Wybity przgób nie powinien ci stukać ani na dziurach ani przy jeździe na wprost no chyba że jest tak wytłuczony że już w nim nie ma nic a jeśli mówisz że wachacze masz wszystkie sztywne to sprawdź maglownicę a dokładnie te końcówki które są w tych gumowych obódowach szarpaki ich nie pokażą a na dziurach będzie je słychać ja dłuższy czas też tak miałem dopiero mechanik znalazł ten powód jeśli chcesz sprawdzić to na wyłączonym silniku poruszaj energicznie na boki kierownicą a najlepiej w 2 osoby by druga osoba położyła rękę na tych gumach wtedy też będzie czuła czy jest stuk czy nie ale to jest tylko moja podpowiedź i mogę się mylić i opisuję tylko mój przypadek ale sprawdzić zawsze można. Pozdrawiam.
Piotr

Awatar użytkownika
corel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ALG 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: corel » 26 mar 2010, 14:25

bardzo możliwe, że słychać "stukot" ale raczej w momencie skrętu. Mam właśnie taki problem bo mam zerwane gumy na przegubach...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja