[A6 C5] Sportowe zawieszenie a 19'
[A6 C5] Sportowe zawieszenie a 19'
Witam nie dawno dowiedzialem sie ze mam sportowe zawieszenie KW i autko dosc nisko stoji aktualnie na 17' mam okazje kupic 19' od a8 i moje pytanie brzmi czy wejda te kola? bo auto juz ma bardzo maly przeswit miedzy kolem a nadkolem pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
pewnie ze wejdzie musisz tylko zachowac proprcje koła tzn zeby 19 nie rozniły sie srednica od tych 17 co masz teraz. http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ sprawdz sobie na tej str jaki rozmiar powinna miec Twoja 19'
-
- Forum Audi A6 / A7
średnica to nie wszystko. ważna jest jeszcze szerokość felgi i ET. Skoro masz bardzo mało prześwitu, to jesli felga będzie sporo szersza lub miała wyraźnie mniejsze et - może "łapać" błotniki. Jeśli et i szerokość będą w miarę te same i dobierzesz dobrą oponę - wejdą bez obaw, jeśli parametry są inne - zostaje przymiarka
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
Re: [A6 C5] Sportowe zawieszenie a 19'
wszystko zalezy od ET i szerokosci kola, bo wejsc wejdzieArmani85 pisze:Witam nie dawno dowiedzialem sie ze mam sportowe zawieszenie KW i autko dosc nisko stoji aktualnie na 17' mam okazje kupic 19' od a8 i moje pytanie brzmi czy wejda te kola? bo auto juz ma bardzo maly przeswit miedzy kolem a nadkolem pozdrawiam
a tak na marginesie, to jak bardzo masz zglebionego audika? masz moze jakies foto przeswitu ?
o blotnik sie oparlo ? szkoda ze nie masz gwinte, pokrecilo by sie do gory i by nie bylo problemuArmani85 pisze:Tyl wszedl przod juz niestety nie a fotki zrobie i wstawie tak dla formalnosci pozdro
[ Dodano: 2010-12-11, 13:43 ]
Aktualne mialem 235/45/17 a te ktore chcialem wlozyc mialy 245/35/19 niestety przod nie wszedl

EDIT:
znalazlem przypadkiem w innym temacie jaki jest problem u ciebie
przod haczy o koncowke drazka. jezeli nie wystaje poza obrys auta to mozesz zapodac dystans i po klopocie
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 13:47 przez Sejacz, łącznie zmieniany 1 raz.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
jakoś się nie dziwięArmani85 pisze:Aktualne mialem 235/45/17 a te ktore chcialem wlozyc mialy 245/35/19 niestety przod nie wszedl
czasami jak widzę, auta z tymi wystającymi kołami co wygląda jak świnia z siodłem, do rzygać mi się chceSejacz pisze:jezeli nie wystaje poza obrys, to mozesz pomyslec o daniu dystansu ktory powinien rozwiazac problem
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Ja kupiłem używane na allegro razem ze śrubami.. jeśli dobrze pamietam dałem 200 zł za komplet. Jeśli masz sklep tuningowy w swoim mieście to podjedz i sie zapytaj czy mają, jesli nie na miejscu to na zamówienie napewno powinny byc, a jesli nie to zostaje allegro albo dobry tokarz.Armani85 pisze:gdzie takie dystanse dostac?