Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[C5.2.4] skrzypienie przy skręcaniu kierownicą

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C5.2.4] skrzypienie przy skręcaniu kierownicą

Post autor: mc » 30 cze 2010, 21:22

Witam,
Od niedawna zauważyłem że podczas skręcania kierownicą na postoju coś dziwnie skrzypi.
10 tyś km. temu wymieniłem kpl. wahaczy i łączników oraz jedną końcówkę , więc zawieszenie jest prawie nowe i markowe.
Może coś w kolumnie niedomaga.
Proszę może macie jakieś sugestie, bo skrzypienie przy manewrowaniu przy postoju to obciach.

mc

piter

Post autor: piter » 30 cze 2010, 21:36

Obstawiam tę drugą końcówkę drążka która nie była wymieniona lub może miałeś jakieś przypadkowe spotkanie z dziurą w nawierzchni więc wystarczy tylko ustawienie zbieżności.

Belgu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Belgu » 30 cze 2010, 21:39

Witam CIe

Moja sugestia , mialem taki przypadek ze mi tez skrzypialo ale nic niebylo widac , okazalo sie ze pasek serva, no ale zeby go wymienic to trzeba w audi a6 caly nos zdjac ,wiec spojrzalem ze mam jeszcze 15tys km do rozrzadu to zrobie to za jednym zamachem.
Wczoraj kolo poludnia parkowalem i zaparkowalem ostatni raz ,pasek strzelil i wkrecil sie w kolo od korwobodu i zgasl chyba przesunely sie zabki w rozrzadzie ,dzis u znajomego mechanika zdjolem polowe przodu ,jutro zdejme reszte im blizej tym gorzej to wyglada.Moim zdaniem powinienes to sprawdzic zanim Ci sie takie cos przydazy bo juz sie boje ile to mnie wyniesie. Pozdrawiam Belgu
Belgu Pozdrawia

Awatar użytkownika
mc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mc » 30 cze 2010, 22:55

dzięki za sugestie, pasek raczej wykluczam, na początek skupię się na tej końcówce.
Po dużym deszczu i celowej jeździe po kałużach przez chwilę jest spokój.

mc

Super A6Klub.PL

Post autor: Super A6Klub.PL » 15 lut 2011, 20:29

Witam,
miałem podobny problem przy skręcaniu oraz na nierównościach. Zawieszenie nowe LMF ok 2 mc.

Okazało się,że mechanik skręcił wszystkie wahacze jak auto było jeszcze na lewarkach w powietrzu. Po opuszczeniu auta gumy się naciągały i skrzypiały. Wyszło to dopiero po 2 mc.

piter

Post autor: piter » 16 lut 2011, 04:29

wafelo pisze:Okazało się,że mechanik skręcił wszystkie wahacze jak auto było jeszcze na lewarkach w powietrzu. Po opuszczeniu auta gumy się naciągały i skrzypiały. Wyszło to dopiero po 2 mc.

Sam tak zrobiłem z zawieszeniem z febi i już ponad półtora roku spokoju. To nie to.

Super A6Klub.PL

Post autor: Super A6Klub.PL » 20 lut 2011, 23:26

Dodatkowo wyszedł sworzeń wahacza "lewy dolny przód". Kręciła się cała tuleja w wahaczu. Wymiana oczywiście gratis w ramach reklamacji. Okazało się,że ten uszkodzony był firmy TRW (zamawiałem całość Lemfordera <mysli>) reszta została Lemfordera. Wg mechanika było to przyczyną skrzypienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl