[A6 C5] skrzypi jak stary tapczan
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] skrzypi jak stary tapczan
witam forumowiczów
tak jak w temacie, mianowicie podczas wsiadania do auta z prawej strony z przodu dziwnie skrzypi mi jakby zawieszenie, dzieje się tak podczas upalnej pogody (gdy jest umiarkowanie z pogodą, skrzypienie ustępuje). Można to zaobserwować naciskając na auto (błotnik) podczas postoju oraz na hardcorowych nierównościach... Co drodzy koledzy sądzicie o tym zjawisku? dzięki za odpowiedzi :-D

-
- Forum Audi A6 / A7
Potwierdzam to co powieddział Robson... Tak on wygląda
http://moto.allegro.pl/item692161519_wa ... _nowy.html
http://moto.allegro.pl/item692161519_wa ... _nowy.html
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2003
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mozesz cos tam kapnac olejem ale to na dlugo nie bedzie. Ja dosc dlugo tak jezdzilem, smarowalem, moczylem, ale wkoncu wymienilem i odrazu ucichlo.
[ Dodano: 2009-07-23, 22:21 ]
Z moich doswiadczen to:
dolny prosty - skrzypi
dolny banan - tlucze sie
laczniki stabilizatora - puka na dziurach i jakies takie luzy sa
[ Dodano: 2009-07-23, 22:21 ]
Z moich doswiadczen to:
dolny prosty - skrzypi
dolny banan - tlucze sie
laczniki stabilizatora - puka na dziurach i jakies takie luzy sa

Full Led i Full Led Matrix A6Klub.PL / A7Klub.PL
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
zgadza się ale łatwo powiedzieć, trudniej zrobić, przeważnie zwykli zjadacze chleba mają pilniejsze wydatki niż naprawa całego zawieszenia od razu, dlatego "łata" się je stopniowo :-PMISIEK_A6 pisze:marcin290890, nie prawda... Wystarczy że wymienisz odrazu cale zawieszenie na lemfordera i conajmniej na 120.000 masz spokoj
[ Dodano: 2009-07-28, 22:29 ]
zwłaszcza, że pozostałe elementy są w dobrej kondycji

Witam,
Z tego co przeczytałem w tym poście to też byłem na 100% pewny że to pierońskie skrzypienie to wina któregoś z wahaczy. Dziś byłem na stacji diagnostycznej i tam po kolei każde koło na szarpak i jazda ale nic jak na złość nie było słychać. potem zaczęliśmy wstrzykiwać oliwe w elementy gumowe ale tez nic nie dawało. Na szczęście mechanior był na tyle dociekliwy że nie odpuścił i szukał aż znalazł przyczynę - skrzypienie było spowodowane korozją - jak on to powiedział - elementu który podtrzymuje rurę wydechową między katalizatorem a silnikiem. Sam na oczy tego nie widziałem ale jest tam podobno coś ala sprężyna i ona była skorodowana co skutkowało że podczas ruszania skrzypiało na łączeniu rur zamiast pracować na tym uchwycie. Rozkręcenie, czyszczenie i smarowanie i po sprawie. Acha i koszt usługi to 30zł
miałem szczęście
pozdrawiam
Z tego co przeczytałem w tym poście to też byłem na 100% pewny że to pierońskie skrzypienie to wina któregoś z wahaczy. Dziś byłem na stacji diagnostycznej i tam po kolei każde koło na szarpak i jazda ale nic jak na złość nie było słychać. potem zaczęliśmy wstrzykiwać oliwe w elementy gumowe ale tez nic nie dawało. Na szczęście mechanior był na tyle dociekliwy że nie odpuścił i szukał aż znalazł przyczynę - skrzypienie było spowodowane korozją - jak on to powiedział - elementu który podtrzymuje rurę wydechową między katalizatorem a silnikiem. Sam na oczy tego nie widziałem ale jest tam podobno coś ala sprężyna i ona była skorodowana co skutkowało że podczas ruszania skrzypiało na łączeniu rur zamiast pracować na tym uchwycie. Rozkręcenie, czyszczenie i smarowanie i po sprawie. Acha i koszt usługi to 30zł

pozdrawiam
Kameleon