[A6, C5, 2.7T] Rozdzielacz zawieszenia.
[A6, C5, 2.7T] Rozdzielacz zawieszenia.
Witam.
Nie zabardzo wiem gdzie swój temat umieścić (zawieszenia czy elektryka), ale postanowiłem umieścić go w dziale zawieszenia. Od jakiegoś czasu walczę z pneumatyką w swoim allroadzie. Od jakiegoś czasu wyskakują mi następujące błędy:
01577 - Turn-Off due to Over-Temp
35-10 - - - Intermittent
01772 - Signal from Level Control Pressure Sensor (G291)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
01400 - Suspension Level Control
11-10 - Control Limit Not Reached - Intermittent
Wszystko wskazuje, z tego co wyczytałem na czujnik w rozdzielaczu powietrza. Odrazu informuję, że jest założony prawie nowy kompresor.
Mam następujące pytanie:
Czy rozdzielacz od A8 będzie pasował do mojego allroada?? Wizualnie wygląda tak samo. Poza innym uchwytem, ale wydaje mi się, że da radę go przełożyć.
Nie zabardzo wiem gdzie swój temat umieścić (zawieszenia czy elektryka), ale postanowiłem umieścić go w dziale zawieszenia. Od jakiegoś czasu walczę z pneumatyką w swoim allroadzie. Od jakiegoś czasu wyskakują mi następujące błędy:
01577 - Turn-Off due to Over-Temp
35-10 - - - Intermittent
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
01400 - Suspension Level Control
11-10 - Control Limit Not Reached - Intermittent
Wszystko wskazuje, z tego co wyczytałem na czujnik w rozdzielaczu powietrza. Odrazu informuję, że jest założony prawie nowy kompresor.
Mam następujące pytanie:
Czy rozdzielacz od A8 będzie pasował do mojego allroada?? Wizualnie wygląda tak samo. Poza innym uchwytem, ale wydaje mi się, że da radę go przełożyć.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
radzio85, sorry ale przegrzany kilka razy kompresor nadaje sie tylko .....
zepsuty rozdzielacz nie doprowadzi do przegrzania kompresora(kazdy tryb awaryjny go wylacza)a zeby przegrzac nowy kompresor trzeba troche czasu
zestaw bledow swiadczy na99% o jednym
[ Dodano: 2011-02-09, 21:59 ]
jesli wystepuje tylko taki blad to co innego
zepsuty rozdzielacz nie doprowadzi do przegrzania kompresora(kazdy tryb awaryjny go wylacza)a zeby przegrzac nowy kompresor trzeba troche czasu

zestaw bledow swiadczy na99% o jednym

[ Dodano: 2011-02-09, 21:59 ]
jesli wystepuje tylko taki blad to co innego

Z tego co wyczytałem z tego: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=75011 to taki zestaw błędów świadczy o uszkodzonym czujniku. I ma to sens, bo jak ma się kompresor nie przegrzać jak co chwila się załącza (opuszcza i podnosi samochód). Miechy sprawdziłem, po dwóch dniach nic nie opadł. Kompresor z drugiego poziomu na trzeci podnosi samochód w kilka sekund, to jak niby mam być padnięty??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam ponownie.
Kolega mariusz888 dał mi trochę do myślenia. I zastanawiam się nad jedną rzeczą. Otóż wyskakuje mi czasami, a przez ostanie dni nawet często błąd 775, tylniego prawego czujnika. Błędu często nie daje się usunąć. Bawiłem się w przekładanie czujników (nie pomaga), przedzwaniałem kable od czujnika do sterownika i wydaje się być wszystko ok.
Czy błąd czujnika może być przyczyną przegrzewania się kompresora??
Błąd znika jak odłączy się na dłuższy czas akumulator. Skoro czujnik i kable są sprawne. Można podejrzewać uszkodzony sterownik??
Z góry dzięki za pomoc.
Kolega mariusz888 dał mi trochę do myślenia. I zastanawiam się nad jedną rzeczą. Otóż wyskakuje mi czasami, a przez ostanie dni nawet często błąd 775, tylniego prawego czujnika. Błędu często nie daje się usunąć. Bawiłem się w przekładanie czujników (nie pomaga), przedzwaniałem kable od czujnika do sterownika i wydaje się być wszystko ok.
Czy błąd czujnika może być przyczyną przegrzewania się kompresora??
Błąd znika jak odłączy się na dłuższy czas akumulator. Skoro czujnik i kable są sprawne. Można podejrzewać uszkodzony sterownik??
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
Pytanko do mariusz888 zdaje się że u mnie ten sam problem z rozdzielaczem mam tylko błąd 01772 , ale samochód zdaje się trochę fiksować trzyma poziom przez jakiś czas , potem trochę opuszcza i dopompowuje i jest ok., itd. Stąd moje pytanie ile taki rozdzielacz by kosztował , jeśli nadal masz jakieś sprawne na stanie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
za 400zeta moge zalatwic(2004)johnny-bravo pisze:Pytanko do mariusz888 zdaje się że u mnie ten sam problem z rozdzielaczem mam tylko błąd 01772 , ale samochód zdaje się trochę fiksować trzyma poziom przez jakiś czas , potem trochę opuszcza i dopompowuje i jest ok., itd. Stąd moje pytanie ile taki rozdzielacz by kosztował , jeśli nadal masz jakieś sprawne na stanie?