Puste stukanie w okolicach prawego tylnego koła
Puste stukanie w okolicach prawego tylnego koła
Witam otóż skończyły mi się pomysły co może tam stukać wymienione amortyzatory, sprężyny nowe mocowanie amortyzatora nowe gumki na łączniku stabilizatora zaciski hamulcowe po regeneracji nowe klocki.Byłem dwa razy na tzw. szarpakach w stacji diagnostycznej stwierdzono że tulejki są w porządku żadna nie wybita, wydechy trzymają się sztywno nic nie zaczepia i nie stuka, może ktoś ma jakiś pomysł bądź podobny przypadek,dodam jeszcze że to głuche stukanie czy na prostej czy na dołach tak samo stuka, nawet wszystko wywaliłem z bagażnika łącznie z roletami i nic nie pomogło.A wszystko zaczęło się gdy zmieniłem nowe sprężyny i amory tył teraz jest wyżej niż poprzednio samochód na drodze zachowuje się prawidłowo
- M_a_N_i_e_K
- Forum Audi A6 / A7
I znalazłeś u siebie przyczynę stukania?Dodam jeszcze że przy 120km/h mocno huczy właśnie przy prawym kole ale sprawdzałem koło na postoju jest sztywne zdanego luzu więc chyba łożysko jest okiM_a_N_i_e_K pisze:Niestety miałem u siebie dziwne stuki z tyłu, nikt nie mógł zdiagnozować co to O_o
Najprostsza diagnostyka na jakąś pustą drogę, albo z płyt albo jakaś inna i najlepiej Ty do bagażnika bo znasz dobrze dźwięk. Mi to wiele razy pomogło :D