Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Allroad] problem z zawieszeniem

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
pawlik79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Allroad] problem z zawieszeniem

Post autor: pawlik79 » 16 cze 2011, 00:49

Witam.mam problem z zawieszeniem w moim allroadzie.Pracuje bez problemu na poziomie 1 i 2,niestety nie moge podniesc go wyzej.Kompresor robi sie glosniejszy a autko ani drgnie.Jezeli jest ktos kto moze wspomoc mnie dobra rada to z gory dziekuje za odpowiedz.

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 18 cze 2011, 09:14

pawlik79, jak długo podnosi się z 1 na 2? Samochód trzyma poziom, nie opada? Udało Ci się go wyżej podnieść? Jeśli tak, to czy pozostawiony opadł po jakimś czasie? Jak długo masz ten samochód? Wcześniej działało?

pawlik79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawlik79 » 19 cze 2011, 03:43

siema.wlasnie dzisiaj przestal sie podnosic calkowicie <wnerw> .kompresor zrobil sie glosniejszy.Czy to oznacza ze kompresor ma dosc i pora go wymienic?Czy moze to byc co innego?

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 19 cze 2011, 13:15

pawlik79, prawdopodobnie tak, ale opisz jeszcze zachowanie z opadaniem.
Kompresor zazwyczaj pada, jak ma za dużo nieszczelności spowodowanych nieszczelnościami w układzie.

pawlik79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawlik79 » 20 cze 2011, 00:31

juz jest ok.zawieszenie pracuje prawidlowo <radocha> .Posprawdzalem przewody i okazalo sie ze jeden sie zagiol i to bylo przyczyna nieprawidlowej pracy kompresora.pozdro <okok>

kbw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kbw » 05 lut 2013, 22:52

Witam,

Chciałbym podłączyc sie do tematu. Mam A6 Allroad C5 od 5 lat. Przez cały okres uzytkowania zawieszenie pracowalo jak w zegarku - opuszczało sie automatycznie i po autostradzie podnosiło do poz 2 automatycznie. Bez problemu wchodziło na 4 poziom na wszystkich kołach równo.

Od miesiaca lewa strona nie pracuje rowno z prawa stroną. Przy poziomie 1 - samochód stoi równo.
Przy podniesieniu na poziom 2 (tak naprawde prawa jest na 2 a lewa troszkę niżej szczególnie lewy tyl) - prawa strona podchodzi szybko, a lewa dłużej ale czasami tez do 2 dochodzi, przy czy czasami jadac dalej na poziomie 2 nawet z predkoscia osculująca w granicach 40-50 km/h samochód sam opuszcza sie na poziom 1 (wszystkie miechy równo) i tak zostaje. Temperatura zewnetrzna od 0 do -5 stC. Przy próbie podniesienia samochodu na poziom 3 i wyżej prawa strona idzie i ma chęć a lewa od poziomu ok 1,5 (pomiedzy 1 a 2) stoi i nie idzie nic - szczegolnie lewy tyl. Byłem w serwisie - stwierdzono usterke czujnika w tylnym lewym kole. Czujnik wymioniony na nowy i dalej to samo. W serwisie nie wiedza co to. Podobno system szczelny i chca wymieniac wszystko po kolei bo nie umieja zdiagnozowac usterki i przyczyny takiego zachowania.

Czy to coś poważnego i kosztownego?

Proszę o pomoc i podanie kontaktu do serwisu w województwie mazowieckim (im bliżej Warszawy tym bedzie lepiej) gdzie ludzie znaja sie na zawieszeniu i pomoga mi poradzic sobie z problemem abym mógł znów cieszyc sie jazda moim allroadem.

Pozdrawiam
kbw

mjerzy6.9
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mjerzy6.9 » 07 lut 2013, 00:12

Witam mam podobny problem mianowicie,auto mi raz kuca po jednym dniu,a nieraz po trzech dniach.miechy są szczelne .a jeszcze podnoszenie na 2 podnosi normalnie wyżej jakby się podniósł ale niechce załązyć poziomu,znaczy zostaje na 2 i opuszcza do tego poziomu.kompresor sprawdziłem dzała normalnie znaczy się nieprzegżewa.jeśli ktoś ma pomysł co jest byłbymwdzięczny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja