pływa po drodze
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
darkside1987, a może luzy na maglownicy? Skoro masz normalne, dobre opony, amory, to nie ma sensu kupować, może być dalej to samo.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
tylko i wyłacznei 2 sprawy. mówisz, ze geometrie robiłeś. wies zjak ona była robiona?? prawidłowo wyglądające ustawienei geometrii powinno odbywać się raz na opuszczonej przedniej osi (czyli normalnie jak auto stoi) a nastepnie przód uniesiony. Praktycznie w każdym warsztacie geometrie ustawiają w naszych a6-stkach tak jak kazde zwykłe auto i myślą że jest ok. a tu guzik. Teraz mam ustawione tak jak p[owinno być, auto jedzie jak po szynach. Jeszcze wymienię amorki na lato bo nie wierzę zeby ori amorki od nowości trzymały normę. więc tylko 2 sprawy (oprócz dzwonu) 1 to amortyzatory, 2 to DOBRZE ustawiona geometria i muuuuuuuuuuusi być OK:)
kątów pochylenia koła się u nas nie ustawia:) ale prawidłowe ustawienie innych parametrów (szczególnie tej śrubki co jest na 13 kluczyk na koĂącówce) to klucz do sukcesu. Nistety 95% warsztatów tego nei robi bo nie wiedzą i nei umieją.enduro7 pisze:widzisz radek jak pisałem o prawidłowym ustawieniu o tym w lipcu to większość twierdziła żę na szerokiej oponie musi pływać i żę to nie wina kątów .za chwilę i ty będziesz się" kopał z koniem"
P.S to kiedy sie ustawiamy na grzebanie przy moje furce??:) Pamiętasz?:)
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
w pewnych przypadkach się z Tobą zgodzę, np. w tym. koledze pływa auto na kołach letnich i zimowych, zakładam, że zimowe ma węższe od letnich a i tak auto pływa, więc jak najbardziej geometria może mieć tutaj duże znaczenie. poza tym nic nie pisze o koleinach a w lipcu jak piszesz była mowa o nie do końca pływaniu tylko o prowadzaniu auta w koleinach na szerokich oponach. troszkę mieszaszenduro7 pisze:widzisz radek jak pisałem o prawidłowym ustawieniu o tym w lipcu to większość twierdziła żę na szerokiej oponie musi pływać i żę to nie wina kątów .za chwilę i ty będziesz się" kopał z koniem"

-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro