[Allroad C5 2.5 Tdi] Opadające pneumatyczne zawieszenie
myślałem o odkręceniu nakrętki trzymającej wężyk dobrowadzający powietrze lub nawet rozebranie całego miecha.vippassat pisze:hej tylko w jaki sposob zaaplikowac to do ukladu
[ Dodano: 2011-07-28, 22:04 ]
Temat zaklejania miechów upadł. Troche mało czasu ostatnio na eksperymenty. Wymieniłem na regenerowane w cenie 999pln szt. ze znanej wszystkim firmy

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Od kilku dni borykam się z problemem nad poziomowaniem auta.
Pali mi się kontrolka na zegarach a w sterowniku zawieszenia nie ma żadnych błędów.
Robiłem adaptację ,auto podnosi się bez żadnego problemu na wszystkich poziomach, nie ma efektu kucania czy inne tego typu rzeczy. A kontrolka pali się cały czas.
W sterowniku ABS/ESP też nie mam błędów.
Co to może być
Od kilku dni borykam się z problemem nad poziomowaniem auta.
Pali mi się kontrolka na zegarach a w sterowniku zawieszenia nie ma żadnych błędów.
Robiłem adaptację ,auto podnosi się bez żadnego problemu na wszystkich poziomach, nie ma efektu kucania czy inne tego typu rzeczy. A kontrolka pali się cały czas.
W sterowniku ABS/ESP też nie mam błędów.
Co to może być
-
- Forum Audi A6 / A7
Podczepiam się pod temat
W A6 Allroad padł kompresor- najpierw pojawiła się kontrolka zawieszenia ale nic się nie działo, potem dłuuugo się namyślał przed zmianą poziomu. W końcu spadł na glebę i już nic go nie podniosło.
Wstawiliśmy do ASO- układ pneumatyczny szczelny (napompowali), kompresor- trup. Zaproponowali nowy za 5,500zł. Zdecydowaliśmy się na regenerowany.
I teraz pytanie- czy kompresor może wymienić jakikolwiek mechanik czy trzeba szukać specjalisty. Jeżeli specjalisty- kogo polecacie w ÂŁodzi (bo bez kompresora daleko nie zajedzie). Znalazłam z polecanych warsztatach J. S. Auto-serwis, Diag Service i Diag- Mech. Lotusa na Przybyszewskiego znam i tam na pewno nie pojadę- mam z nimi bardzo negatywne doświadczenia.
Jaki może być koszt samej wymiany? Czy to robota na dłużej czy zajmuje "moment"?

Wstawiliśmy do ASO- układ pneumatyczny szczelny (napompowali), kompresor- trup. Zaproponowali nowy za 5,500zł. Zdecydowaliśmy się na regenerowany.
I teraz pytanie- czy kompresor może wymienić jakikolwiek mechanik czy trzeba szukać specjalisty. Jeżeli specjalisty- kogo polecacie w ÂŁodzi (bo bez kompresora daleko nie zajedzie). Znalazłam z polecanych warsztatach J. S. Auto-serwis, Diag Service i Diag- Mech. Lotusa na Przybyszewskiego znam i tam na pewno nie pojadę- mam z nimi bardzo negatywne doświadczenia.
Jaki może być koszt samej wymiany? Czy to robota na dłużej czy zajmuje "moment"?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: