Nosi tyłem auta, huczy w kole po uderzeniu w krawężnik
Nosi tyłem auta, huczy w kole po uderzeniu w krawężnik
Witam wszystkich otóż zdarzył mi się niefortunny wypadek. Przyprószyło trochę śniegu i zaćmiło moją uwagę auto zniosło na krawężnik i uderzyło prawym kołem. Od tego czasu autem ciężko się jeździ przy większych prędkościach nosi tyłem auta natomiast na lodzie można powiedzieć już o rzucaniu. Możecie mi coś doradzić. Właśnie przeglądam tylne zawieszenie ale nic specjalnego nie widać wszystko jest na miejscu.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
enduro7, być może się mylę, ale gdyby to było samo koło, trzęsło by tyłem a w tym wypadku rzuca. Miałem to samo, uderzyłem w krawężnik, okazało się, że poszła geometria tylnego koła, jeździć po śliskim tym się nie dało.
Co do huku to też uważam,że łożysko poleciało. Pewnie miało już dość, a uderzenie przyspieszyło zgon.
Co do huku to też uważam,że łożysko poleciało. Pewnie miało już dość, a uderzenie przyspieszyło zgon.
Dzięki Panowie już niedługo się okaże ale myślę że to raczej nie jest wina ani opony ani felgi nie widać na nich najmniejszego śladu
[ Dodano: 2015-01-23, 13:07 ]
Witam właśnie byłem na badaniach technicznych i powiedzieli mi że koło jest stałe i nie ma mowy o żadnej regulacji pochylenia koła
[ Dodano: 2015-01-23, 13:11 ]
Właśnie zauważyłem że uderzona felga jest delikatnie schowana natomiast z drugiej strony felga wygląda poza błotni
[ Dodano: 2015-01-23, 13:07 ]
Witam właśnie byłem na badaniach technicznych i powiedzieli mi że koło jest stałe i nie ma mowy o żadnej regulacji pochylenia koła
[ Dodano: 2015-01-23, 13:11 ]
Właśnie zauważyłem że uderzona felga jest delikatnie schowana natomiast z drugiej strony felga wygląda poza błotni
Jeszcze zrobię dokładne oględziny i wypatrzę co i jak. Lecz spodziewam się że to raczej mocowanie belki się posypało już niedługo się okaże
[ Dodano: 2015-01-24, 17:46 ]
Właśnie Panowie się dowiedziałem od fachowca że wszystko jest dobrze nie powinno być nic uszkodzone , jedynie trzeba nastawić belkę, upewnię się jeszcze w innych zródłach
[ Dodano: 2015-03-06, 13:17 ]
PANOWIE problem rozwiązany po wymianie tulei belki i belki jazda bez porównania
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
[ Dodano: 2015-01-24, 17:46 ]
Właśnie Panowie się dowiedziałem od fachowca że wszystko jest dobrze nie powinno być nic uszkodzone , jedynie trzeba nastawić belkę, upewnię się jeszcze w innych zródłach

[ Dodano: 2015-03-06, 13:17 ]
PANOWIE problem rozwiązany po wymianie tulei belki i belki jazda bez porównania