wklejam kilka zdjęć czy przypadkiem nie mam zawieszenia od eski, bo ogolnie od początku wydawało mi się nisko, zerknijcie, co prawda felgi 16 ori, może jak by założył 17 lub 18 to wtedy lepiej było by widac że to obnizone zawieszenie? Oświećcie mnie, bo czerwony kolor amorków mnie zastanowił.
[A6 C5 2.8q] Mam czerwone amortyzatory oryg. audi
[A6 C5 2.8q] Mam czerwone amortyzatory oryg. audi
jak w temacie - zauważyłem ,że mam czerwone amortyzatory oryg. audi, nie powinny byc żółte czy to sportowe amorki od eski?
wklejam kilka zdjęć czy przypadkiem nie mam zawieszenia od eski, bo ogolnie od początku wydawało mi się nisko, zerknijcie, co prawda felgi 16 ori, może jak by założył 17 lub 18 to wtedy lepiej było by widac że to obnizone zawieszenie? Oświećcie mnie, bo czerwony kolor amorków mnie zastanowił.
![Obrazek]()
S6 ma czerwone amortyzatory Sachsa, a poza tym nie sugeruj się kolorem amorów tylko tym jaki masz kod zawieszenia w książce serwisowej bądź przy kole zapasowym. Po tym będziesz wiedział czy masz standardowe 1BA czy też obniżone np. 1BE
Pzdr
Pzdr
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
A po zdjeciach da rade cos wywnioskowac czy to jest troche obnizone od standardu?
[ Dodano: 2015-01-10, 18:03 ]
[ Dodano: 2015-01-10, 18:03 ]
ale poprzedni właściciel mógł wymienić sobie zawieszenie na te z eski.pycho pisze:S6 ma czerwone amortyzatory Sachsa, a poza tym nie sugeruj się kolorem amorów tylko tym jaki masz kod zawieszenia w książce serwisowej bądź przy kole zapasowym. Po tym będziesz wiedział czy masz standardowe 1BA czy też obniżone np. 1BE
Pzdr
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Sprawdziłem przy kole zapasowym oznaczenie, jest 1BE, wiec jakie to zawieszenie?bendzji pisze:Czerwone amortyzatory są w 1BE
Na amortyzatorze znaczek audi, jakas nazwa BOYE/BOJE (coś takiego, ciezko bylo zobaczyc bo podgladalem bez zdejmowania koła) made in germany, jakies oznaczenie 5 B 22
jakie wnioski? Bo mi nic to nie mówi

[ Dodano: 2015-01-30, 13:11 ]
miałes rację po kodzie wyposażenia 1be to -20mm, da radę na takich amorkach obniżyć jeszcze auto wymieniając same sprężyny?mwx pisze:Ze zdjęć wygląda że to jest -20mm od standardowego zawieszenia. Na standardowym jest komicznie wysokoa na zdjęciach wygląda normalnie.
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Wersja "usportowiona", niższa sprężyna (-20mm) + krótszy i twardszy amortyzator + sztywniejszy stabilizator.pantego pisze:Sprawdziłem przy kole zapasowym oznaczenie, jest 1BE, wiec jakie to zawieszenie?
BOGEpantego pisze:BOYE/BOJE
Spokojnie możesz zejść jeszcze o 20/30 mmpantego pisze:da radę na takich amorkach obniżyć jeszcze auto wymieniając same sprężyny?
Pozdrawiam...