Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 Avant] Kontrolka Od Klockow hamulcowych

Zawieszenie
Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 12 cze 2009, 11:50

ULICAIKLUB pisze:A dodam jeszcze ze u mnie na vagu tez zadne błędy nie wyszły
spróbuj odłączyć klemę

siemion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: siemion » 12 cze 2009, 20:40

Witaj,co do abs to kontrolka abs na pulpicie gasnie po wlaczeniu zaplonu .Od klockow tez teraz gasnie.Czy na tych zmostkowanych wtyczkach czerwonych mozna jezdzic i czy wnikac w ten abs.Czy tak zostawic .

Awatar użytkownika
wojtas255
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojtas255 » 12 cze 2009, 22:54

Witam Kochani
Już jestem w naszym kochanym kraju i cóż powiem... otóz w momencie przekroczenia granicy, czyli wjechania na nasze drogi problem generalnie znikł :0 A było tak:
Dzis rano o 6-ej wyjechałem z Kijowa w droge powrotną . Jak zwykle po okolo 10 km zapalila mi ise kontrolka od klocków. nieładnie mówiac to olałem to i jechałem dalej. Jeden postój - wyłaczenia silnika i potem zapalenie auta: znów spokoj na okolo 150 km :0 W momencie przekoroczenia granicy i wjazdu do Polski kontrolka od klocków nie zaswiecila sie ani razu.... A przejechałem od graniy prawie 300 km :)))) No i co o tym sadzicie? Mi ise wydaje, że jesli byłoby coś nie tak z czujnikami ABS-u lub z przewodami to raczej nie ma znaczenia po terenie jakiego kraju jade.... Fakt drogi po stronie Ukrainy sa "w miare" równe, ale robione mestoda naszej Gierkówki - czyli betonowe płyty jedna kolo drugiej. Może to drgania wprowadzały klocki lub tez czujniki klocków w drgania, powstawał rezonans i elektronika głupiała.... Nie wiem, za dwa tygodnie smigam na urlop ale juz u nas w kraju i wtedy zobaczymy o co kaman.... A na razie wszystkim serdecznie dziekuje za odpowiedzi :) Jeśli ktoś bedzie miał pytania odnośnie drogi na Ukraine - wlacie śamialo, teamt mam przerobiony i to na świeżo :)
pozdrawaim
BYŁO: AUDI 80 B3 1.8 PM 75 KM
JEST:A6 AVANT 2.8 V6 30v Benzin

siemion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: siemion » 12 cze 2009, 23:19

PAWELK600 dziekuje ci za wyjasnienie,chodzi o to ze mieszkam wWielkiej Brytani i dopiero 24 lipca jede do Polski i wtedy czujniki wymienie.A tak apropo to zawsze gdy jestem w Polsce /2-3 razy w roku/ to wymieniam oleje filtry i usuwam usterki.Dzieki serdeczne kolego CZESC.

siemion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: siemion » 13 cze 2009, 22:54

PAWELK 600 napewno jak bede mial jakis problem to sie odezwe.Dzisial wymontowalem lampy ,wyczyscilem i zamontowalem diody do jazdy dziennej/ wyszlo super/ swieca na niebiesko pod postojowkami.Dodam ze rece mam poobcierane od wykrecania srub,ale sie udalo- polecam wszystkim lampy nie te same.CZESC.

Łukasz 32
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Łukasz 32 » 27 wrz 2009, 13:07

u mnie również świeci sie kontrolka od hamulca nożnego, wymienili plyn, przeczyscili styki, sprawdzili klocki z przodu i stwierdzili ze to coś z elektroniką, pojechalem do drugiego warsztatu mechanicznego gdzie spotkalem klubowicza "Pagóra" też wszystko posprawdzali, poodlaczali i stwierdzili ze jakiś uklad scalony w desce rozdzielczej jest uszkodzony, więc zaproponowali wymiane calej deski rozdzielczej z zegarami :shock: Juz sie przyzwyczailem do tej kontrolki zwlaszcza ze jeżdze tylko w dzien 8-)
USUNIęTO - Regulamin Forum pkt 29!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja