spróbuj odłączyć klemęULICAIKLUB pisze:A dodam jeszcze ze u mnie na vagu tez zadne błędy nie wyszły
[A6 C5 Avant] Kontrolka Od Klockow hamulcowych
Witam Kochani
Już jestem w naszym kochanym kraju i cóż powiem... otóz w momencie przekroczenia granicy, czyli wjechania na nasze drogi problem generalnie znikł :0 A było tak:
Dzis rano o 6-ej wyjechałem z Kijowa w droge powrotną . Jak zwykle po okolo 10 km zapalila mi ise kontrolka od klocków. nieładnie mówiac to olałem to i jechałem dalej. Jeden postój - wyłaczenia silnika i potem zapalenie auta: znów spokoj na okolo 150 km :0 W momencie przekoroczenia granicy i wjazdu do Polski kontrolka od klocków nie zaswiecila sie ani razu.... A przejechałem od graniy prawie 300 km
No i co o tym sadzicie? Mi ise wydaje, że jesli byłoby coś nie tak z czujnikami ABS-u lub z przewodami to raczej nie ma znaczenia po terenie jakiego kraju jade.... Fakt drogi po stronie Ukrainy sa "w miare" równe, ale robione mestoda naszej Gierkówki - czyli betonowe płyty jedna kolo drugiej. Może to drgania wprowadzały klocki lub tez czujniki klocków w drgania, powstawał rezonans i elektronika głupiała.... Nie wiem, za dwa tygodnie smigam na urlop ale juz u nas w kraju i wtedy zobaczymy o co kaman.... A na razie wszystkim serdecznie dziekuje za odpowiedzi
Jeśli ktoś bedzie miał pytania odnośnie drogi na Ukraine - wlacie śamialo, teamt mam przerobiony i to na świeżo 
pozdrawaim
Już jestem w naszym kochanym kraju i cóż powiem... otóz w momencie przekroczenia granicy, czyli wjechania na nasze drogi problem generalnie znikł :0 A było tak:
Dzis rano o 6-ej wyjechałem z Kijowa w droge powrotną . Jak zwykle po okolo 10 km zapalila mi ise kontrolka od klocków. nieładnie mówiac to olałem to i jechałem dalej. Jeden postój - wyłaczenia silnika i potem zapalenie auta: znów spokoj na okolo 150 km :0 W momencie przekoroczenia granicy i wjazdu do Polski kontrolka od klocków nie zaswiecila sie ani razu.... A przejechałem od graniy prawie 300 km

pozdrawaim
BYŁO: AUDI 80 B3 1.8 PM 75 KM
JEST:A6 AVANT 2.8 V6 30v Benzin
JEST:A6 AVANT 2.8 V6 30v Benzin
u mnie również świeci sie kontrolka od hamulca nożnego, wymienili plyn, przeczyscili styki, sprawdzili klocki z przodu i stwierdzili ze to coś z elektroniką, pojechalem do drugiego warsztatu mechanicznego gdzie spotkalem klubowicza "Pagóra" też wszystko posprawdzali, poodlaczali i stwierdzili ze jakiś uklad scalony w desce rozdzielczej jest uszkodzony, więc zaproponowali wymiane calej deski rozdzielczej z zegarami :shock: Juz sie przyzwyczailem do tej kontrolki zwlaszcza ze jeżdze tylko w dzien 8-)
USUNIęTO - Regulamin Forum pkt 29!