[A6 C5] Końcówki drążka - jaka firma?
[A6 C5] Końcówki drążka - jaka firma?
Witam mam do wymiany końcówki drążka. Zorientowałem się że jest dużo firm produkujących te części. Podpowiedzcie, która jest w miarę dobra firma z pośród wymienionych:
FEBI
MOOG
SIDEM
MASTER SPORT
TRW
NK
KRAFT
SWAG
HART
KAGER
Z góry dzięki za podpowiedź.
FEBI
MOOG
SIDEM
MASTER SPORT
TRW
NK
KRAFT
SWAG
HART
KAGER
Z góry dzięki za podpowiedź.
@Magilla - Jak już wczesniej wspomniałem Lemforder odpada bo muszę powymieniać te końcówki jak najszybciej a w tej chwili nie dysponuje dużą gotówka.
No dobra a ktoś słyszał o tych pozostałych firmach? Czy febi jest tak popularną marką że nie trzeba szukać lepszych części? A może ktoś ma jakąś swoją propozycje której nie wymieniłem?
No dobra a ktoś słyszał o tych pozostałych firmach? Czy febi jest tak popularną marką że nie trzeba szukać lepszych części? A może ktoś ma jakąś swoją propozycje której nie wymieniłem?
Fabi i sidem - znane i dobre firmy, ale...
Powiem szczerze nie wiem jakie są teraz koszta końcówek w osobówce.
Wiem, że w samochodach ciężarowych Febi czy inny zamiennik kosztuje niecałe 70 zł brutto a lemforder jest w okolicach 100zł brutto.
W sklepie na półce mam 20 lemforderów i może ze dwa zamienniki.
Dlatego wracam do tego ALE z początku postu. Tutaj nie ma co oszczędzać. Przeguby muszą być dobrze zabezpieczone.
Podpowiem Tobie, że czego byś nie zamontował zabezpiecz (plastik lub silikon) warstewka smaru.
Powiem szczerze nie wiem jakie są teraz koszta końcówek w osobówce.
Wiem, że w samochodach ciężarowych Febi czy inny zamiennik kosztuje niecałe 70 zł brutto a lemforder jest w okolicach 100zł brutto.
W sklepie na półce mam 20 lemforderów i może ze dwa zamienniki.
Dlatego wracam do tego ALE z początku postu. Tutaj nie ma co oszczędzać. Przeguby muszą być dobrze zabezpieczone.
Podpowiem Tobie, że czego byś nie zamontował zabezpiecz (plastik lub silikon) warstewka smaru.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
nie polecam Febi.....
kupiłem zestaw wahaczy po zimie po prostu sie rozsypał swożnie skrzypiały końcówki powyciągały się z tej gumy ala amortyzatora drgań...
wysłane na reklamacje odmowa oprócz końcówki....
zamontowane górne nowe Febi skrzypią po tygodniu użytkowania :O
nowe końcówki febi z uznanej reklamacji po kilku dniach guma w której trzyma się gwint wyciąga się ponad 0,5cm samochód jeździ od lewej do prawej nie sposób ustawić geometrie....
przestrzegam wszystkich przed tą firmą pieniądze wyrzucone w błoto.....
zastanawiam się nad wymianą tych końcówek teraz też bo kilka wahaczy wymieniłem na meyle hd i dość solidnie to wygląda i myślę też żeby końcówki dać meyle hd bo niestety lmo ponad 100 to lekka przesada tym bardziej że to napewno inna jakość niż jak wychodziło kiedyś tam fabrycznie
kupiłem zestaw wahaczy po zimie po prostu sie rozsypał swożnie skrzypiały końcówki powyciągały się z tej gumy ala amortyzatora drgań...
wysłane na reklamacje odmowa oprócz końcówki....
zamontowane górne nowe Febi skrzypią po tygodniu użytkowania :O
nowe końcówki febi z uznanej reklamacji po kilku dniach guma w której trzyma się gwint wyciąga się ponad 0,5cm samochód jeździ od lewej do prawej nie sposób ustawić geometrie....
przestrzegam wszystkich przed tą firmą pieniądze wyrzucone w błoto.....
zastanawiam się nad wymianą tych końcówek teraz też bo kilka wahaczy wymieniłem na meyle hd i dość solidnie to wygląda i myślę też żeby końcówki dać meyle hd bo niestety lmo ponad 100 to lekka przesada tym bardziej że to napewno inna jakość niż jak wychodziło kiedyś tam fabrycznie
_________________________________ Audi Quattro______________________________