[ A6 C5] Jakie sprężyny wybrać?
[ A6 C5] Jakie sprężyny wybrać?
Zakupiłem niedawno felgi od RS6 18' i mam wrażenie że po założeniu moja Aurelia będzie wyglądała jak allroad. Więc trzeba by ją obniżyć i tu pytanie do was jakie sprężyny polecicie żeby obniżyć ją tak o 3cm minimum.
Z góry dzięki za odpowiedź koledzy.
Z góry dzięki za odpowiedź koledzy.
witaj! mam obnizona i utwardzona audiczke i uzylem kompletu sprezyn betatec do amorow koni i efekt jest rewelacja! jest sztywno ale nie za twardo a auto trzyma sie drogi jak na szynach. polecam wiec to rozwiazanie.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2011, 18:27 przez yoorki, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam seryjne oryginalne amory i w łaśnie zastanawiam się nad sprężynami mógł byś mi podać link do tych sprężyn co masz bo na allegro nie ma. Co sądzicie o tym: http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-mts ... 38924.html 

- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jesli je kupisz i założysz to napisz co o nich sądzisz, bo tez nad nimi myslałem.Raccoon pisze:Ja mam seryjne oryginalne amory i w łaśnie zastanawiam się nad sprężynami mógł byś mi podać link do tych sprężyn co masz bo na allegro nie ma. Co sądzicie o tym: http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-mts ... 38924.html
Były:
- Fiat 126p
- VW Corrado 1.8 G60
- Audi 80 B4 2.0 Historia modeli.
- Audi A4 B5 2.6 V6 sedan
- Audi A6 C5 2.8 V6 quattro
- Fiat 126p
- VW Corrado 1.8 G60
- Audi 80 B4 2.0 Historia modeli.
- Audi A4 B5 2.6 V6 sedan
- Audi A6 C5 2.8 V6 quattro
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja od niedawna jeżdże na H&R czerwonych z katalogu wychodzi -40 amortyzatory zostawiłem seryjne. Ogólnie jestem zadowolony 

Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
Mam zamontowany u siebie zestaw -30mm pro kit eibacha, do tego na lato 18" 235/40. Spręzyny rewelka!!!! niska , a wlasciwie znikoma utrata komfortu, prowadzenie auta o wiele wiele lepsze niz w serii. Na zimówkach 16" wogole nie czuc roznicy w komforcie z zawieszeniem ori. Najwiecej twardosci wnosi niski profil opony w polaczeniu z duza felga. Ale za to wygląd super
Polecam gorąco......jesli cena cie nie zabije to chyba najlepszy wybor na rynku.

----- 1.9 TDI ... 160 KM i 370 Nm------
http://moto.allegro.pl/sprezyny-obnizaj ... 57289.html takich uzylem i dokladnie od tego sprzedawcy bardzo polecam (towar a nie sprzedawce choc i on jest ok) obnizenie 40 do tego 18 cali kółka i jest rewelacja jak dla mnie. trakcja idealna i wyglad super. dodam ze to nie jest jedynie moja opinia.
-
- Forum Audi A6 / A7