Pytanie jak w temacie:
Koledzy jakie szły drążki na pierwszy montaż? Mam a6 z 2003 roku FWD., Muszę wymienic jeden, a wymienia sie parami wiec dwa:)
Czy końcówki drążków tez lepiej od razu wymienić czy to w komplecie jest sprzedawane?
[a6 c5 2.5tdi] jakie drążki kierownicze kupic?
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 2.5tdi] jakie drążki kierownicze kupic?
życie nie daje nam tego co chcemy, tylko to co dla nas ma...
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli potrzeba wymiany wynika z naturalnego zużycia to tak jak piszesz, ale jeśli któraś końcówka skończyła się nagle (dziura, krawężnik itp) to wystarczy wymienić jedną. W sprzedaży także występują pojedynczo a nie parami.gembas pisze:Jak najbardziej wymien obydwa!takie wymiany robi sie parami,wymienisz jeden zrobisz zbieznosc,potem padnie ci drugi znowu wymienisz i znowu zbieznosc,szkoda czasu i pieniedzy,wymieniasz raz komplet,robisz zbieznosc i masz z glowy,pozdrawiam!strzala pisze:Nie musisz wymieniać obu. Koszt Meyle 1 szt ok.75zł.
...jestem wolnym człowiekiem, mogę mówić co myślę i nie myśleć co mówię ...
Amortyzator jest elementem zawieszenia, końcówka drążka kier. jest elementem układu kierowniczego.
Masz rację, że dla świętego spokoju lepiej parami, ale ze względu na koszy i tak np. przy wielowahaczowym zawieszeniu nie zawsze praktykuje się wymianę wszystkich wahaczy na raz czy też odpowiednio parami.gembas pisze:jednak zasada jest prosta wszelkiego rodzaju naprawy i wymiany w zawieszeniu dokonuje sie parami.....
...jestem wolnym człowiekiem, mogę mówić co myślę i nie myśleć co mówię ...