Witam, kupiłem od znajomego z włoch allroada, auto leży na glebie a vcds pokazuje błąd
01400 - Suspension Level Control
08-10 - Control Limit Surpassed - Intermittent
Wcześniej auto było napompowane przez jakiś wentyl przy kole zapasowym 9,25 bara, ale wypuściłem powietrze z układu przez ten zawór, teraz przy sprężarce coś trzeszczy i auto się nie podnosi. jak był napompowany przez ten zawór nie opadał, ale regulacja nie działała.
od czego zacząć poszukiwanie usterki ?
[ A6 C5 Allroad] i problem z zawieszeniem
Problem z zawieszeniem
Witam, jestem nowy na forum i od roku jestem posiadaczem Allroada.
Pare dni temu wymienilem kompletne przednie zawieszenie zn, koncowki,drazki wachacze. I zaczely sie problemy z pneumatycznym zawieszeniem po kilku dniac od wymiany.
Podczas jazdy zwieszenie powoli schodzi z levelow i siada calkiem mryga ostatnia dioda i swieci pomaranczowa kontrolka z niwo na zegarach. Wyłaczylem auto zapalilem i napompowalo znow i bylo 4 dni spokoju zwieszenie sie dzwigalo, ustawialo do pretkosci tak jak nalezy.
Dzis znow podczas jazdy powoli zaczelo schodzic powietrze i lezy na glebie auto. Mryga znow dolnia dioda i sweci kontrolka na zegarach. Naciskam klawisz podnoszenia mrygnie pare razy ale nic nie dzwiga.
Co to moze byc? Prosze o porady
Pare dni temu wymienilem kompletne przednie zawieszenie zn, koncowki,drazki wachacze. I zaczely sie problemy z pneumatycznym zawieszeniem po kilku dniac od wymiany.
Podczas jazdy zwieszenie powoli schodzi z levelow i siada calkiem mryga ostatnia dioda i swieci pomaranczowa kontrolka z niwo na zegarach. Wyłaczylem auto zapalilem i napompowalo znow i bylo 4 dni spokoju zwieszenie sie dzwigalo, ustawialo do pretkosci tak jak nalezy.
Dzis znow podczas jazdy powoli zaczelo schodzic powietrze i lezy na glebie auto. Mryga znow dolnia dioda i sweci kontrolka na zegarach. Naciskam klawisz podnoszenia mrygnie pare razy ale nic nie dzwiga.
Co to moze byc? Prosze o porady