[ A6 C5] dziwne zachowanie podczas jazdy
- mariosandy
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] dziwne zachowanie podczas jazdy
cześć mam na imie Mariusz jestem z krosna Podkarpacie niedawno kupiłem a 6 c5 sedan ,moje pytanie to ,
coto może być za przyczyna podczas jazdy poprzez nierówności drogi a najgorzej jak jest trochę piasku na drodze i jak najadę na niego to mi za kiwa tyłem takie mam uczucie i w zimie tak samo było jak było trochę śniegu i suchego asfaltu i jak najechałem z jednej strony na snieg a z drugiej na suchy asfalt to mi trzęsie tyłem -za kiwa coto może być ,wymieniłem amorki i te sidenbloki w uchwycie co do budy się wkręca i dalej to samo juz nie wiem coto może byc proszę o porady pomoc pozdrawiam
coto może być za przyczyna podczas jazdy poprzez nierówności drogi a najgorzej jak jest trochę piasku na drodze i jak najadę na niego to mi za kiwa tyłem takie mam uczucie i w zimie tak samo było jak było trochę śniegu i suchego asfaltu i jak najechałem z jednej strony na snieg a z drugiej na suchy asfalt to mi trzęsie tyłem -za kiwa coto może być ,wymieniłem amorki i te sidenbloki w uchwycie co do budy się wkręca i dalej to samo juz nie wiem coto może byc proszę o porady pomoc pozdrawiam
- mariosandy
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- mariosandy
- Forum Audi A6 / A7
cześć tuleje wymieniłem i amory tez bo myślałem własnie ze to jest przyczyna kiwania tyłem ale dalej nie pomogło ,tak jak kolega pisał żebym zobaczył czy nie robi 4 śladów sprawdzałem nie robi jeśli chodzi o prędkość przy małych prędkości się tak nie dzieje , przy suchej lub śliskiej powierzchni jest ok tak mi sie robi przy przejściu z śliskiej na Suchom a najbardziej wyczuwalne było to w porze zimowej a teraz jest jak jest troszeczkę piasku na jezdni
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- mariosandy
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
felgi wyważone co nie znaczy że proste ale to tylko przypuszczenia. w jaki sposób sprawdzałeś czy nie robi 4 śladów? najlepiej podjedź do dobrego warsztatu gdzie mają komputerową diagnostykę geometrii i niech sprawdzą jak ma się przednia oś do tylnej. piszesz że wymieniałeś opony na nowe, ile już na nich przejechałeś? nie widać na którejś mocniejszego zużycia?