Witam
Proszę o konkretną poradę co można by dalej zrobic
Swieci mi sie caly czas kontrolka o zurzycia klockow
Klocki nie sa jeszcze zurzyte
Probowalem poruszac czujnikiem, odlaczalem laczylem jeszcze raz - nic
Mostkowalem obydwa - nic
Facet podlaczal do komputera i powiedzial ze wg niego czujniki sa ok, zebym wykrecil licznik tam sa 2 kostki ktore nalezalo by przeczyscic byc moze tam nie laczy - tak zrobilem (wygladają czystiutko i sa jak nowe ) - dalej nic
Co moze byc przyczyną , jak usunąc info o zurzyciu.. ?
dzieki pozdrawiam
Audi 1998 Quattro
[ A6 C5 2,5TDI ] czujnika zurzycia klocków
-
- Forum Audi A6 / A7
a po co ci to usuwać. zostaw jak jest w oryginale. Poza tym audi zawsze robi tak, ze kontrolki zapalaja sie duzo wczesniej, by mozna bylo przejechac autem bezpiecznie jeszcze kilkaset kilometrow, poniewaz sa to samochody ktore w zamierzeniu produkcji przejezdzja wiele tysiecy kilometrow. Ja jak mialem kontrolke o zuzytych klockach, przejechalem jeszcze 1000km zanim wymnienilem i tyle. poprostu musisz co raz sprawdzac czy juz sa do wymiany czy nie. na twoim miejscu nie odlaczalbym czujnikow.
życie nie daje nam tego co chcemy, tylko to co dla nas ma...
Dzieki za odpowiedz ale..
nie zrozumiales, lub nie jasno moze napisalem
chodzi o to ze klocki sa jeszcze ok, wiecej niz polowa
a kontrolka sie swieci nie z powodu zuzycia lecz z powodu innego - poprostu cos jest nie tak
Najlepszym dowodem jest to, ze jak juz wyzej napisalem po mostkowaniu nic sie nie zmienia (co wcale przeciez nie jest czynnoscią mająca negatywny wplyw na auto)
Nic tu nie da wymiana klockow
Auto super smiga, super stan tylko szkoda ze to wersja ze sztywnym (chyba sportowym zawieszeniem) no i te dziadostwo w postaci komunikatu o zuzyciu
dzieki ipzdr
Aha
o co chodzi z tym przedstawianiem sie..?
Mam tu napisac czesc i jak sie nazywam (jak w przedszkolu ) ?
pozdrawiam
nie zrozumiales, lub nie jasno moze napisalem

chodzi o to ze klocki sa jeszcze ok, wiecej niz polowa
a kontrolka sie swieci nie z powodu zuzycia lecz z powodu innego - poprostu cos jest nie tak
Najlepszym dowodem jest to, ze jak juz wyzej napisalem po mostkowaniu nic sie nie zmienia (co wcale przeciez nie jest czynnoscią mająca negatywny wplyw na auto)
Nic tu nie da wymiana klockow
Auto super smiga, super stan tylko szkoda ze to wersja ze sztywnym (chyba sportowym zawieszeniem) no i te dziadostwo w postaci komunikatu o zuzyciu
dzieki ipzdr
Aha
o co chodzi z tym przedstawianiem sie..?
Mam tu napisac czesc i jak sie nazywam (jak w przedszkolu ) ?
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
a wiec winę z pewnością ma lewy albo prawy kabel który to jest razem z czujnikiem abs jak zdejmiesz koło to zobacz ten kabelek idzie do nadwozia wyjmij gumową zaślepkę i tam zobaczysz dwie kostki czerwona i nie pamiętam jaka jest druga ale jedna jak się zmostkuje to nie powinny ci się świecić klocki i tak samo w drugim kole zrób napisz czy się udało czy nie
audi the best